Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Redactie – EK op de redactie

Eerlijk gezegd zou het EK me totaal ontgaan zijn, als mijn zoontje niet over voetbalplaatjes was begonnen. En juist omdat ik totaal niets met voetbal heb, organiseer ik bij Libelle de voetbalpool.

Net na de Libelle Zomerweek riep ik m’n collega’s op het formulier in te vullen en bij me in te leveren. De komende weken ben ik, op avonden dat anderen naar 22 zwetende mannetjes kijken, omringd door een witte zee van poolformulieren.

Advertentie

Iedere wedstrijd houd ik nauwkeurig bij wie van de redactie als een speer gaat en wie er niks van bakt (meestal behoor ik zelf uiteraard tot die laatste categorie). En als het laatste fluitsignaal klinkt, verkneukel ik me op het toekennen van punten. Maar meer nog verheug ik me op het wedstrijdverslag dat ik de volgende ochtend ga rondsturen. Daarin probeer ik zo min mogelijk te praten over voetbal, maar vooral over de strijd die zich ontvouwt tussen de Libella’s.

Ik beschrijf hoe Karin Franska tackelt en hoe die op haar beurt Marijke buitenspel zet. De rode kaarten vliegen in het rond en ondanks dat, is tijdens het EK de verbroedering, euh, ik bedoel verzustering, op de redactie groot. Collega’s die elkaar in de werkdruk vaak voorbijlopen, spreken bij de koffieautomaat hun kansen door. Mensen die normaal gesproken het niet in hun hoofd halen de hoofdredacteur tegen te spreken, trekken nu een lange neus naar haar omdat ze een puntje voor staan. En stagiaires die hun plek nog niet goed hadden gevonden, pesten de oudstgedienden omdat ze maar in de achterhoede blijven toeven.

Kortom, de voetbalpool is voor mij een beetje anarchie, maar dan wel met een Libelle-sausje. Mij kun je niet blijer maken!

Margreet Botter
Project-redacteur

Ps. Volgens 95% van de Libella’s wordt Nederland Europees Kampioen

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien