Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Redactie – Oma Wies

Eén van mijn collega’s liet haar oog vallen op mijn sjaal. Ze vond hem er heerlijk warm uit zien. Al jaren draag ik bij lage temperaturen mijn zwarte, door oma gebreide, sjaal. Hij is niet bijzonder maar geen enkele sjaal is ooit beter gebleken. Hij is gemaakt van zachte, goedkope wol en pluist na al die jaren een beetje. Ik wilde graag een sjaal die twee keer om mijn nek kon, dus hij is behoorlijk lang. Mijn collega probeerde de sjaal en ik vertelde over oma. “Ze wil er vast een voor je breien hoor!”, riep ik meteen. Konden we dat wel vragen? Ik verzekerde haar van wel. En zo begon het.

Na de eerste sjaal, die ook een succes bleek, kwamen er meer collega’s. Er ontstond een heuse bestelling. Soms moest ik waarschuwen dat het wel even kon duren. Er waren nog een paar sjaals voor, en ik ga oma niet opjagen natuurlijk. Ze heeft er in totaal een stuk of zeven gebreid. Dat iedereen de simpele gerstekorrelsteek het mooiste vond, verbaasde oma. Ze kon ook wel iets anders maken? Ze breide proeflapjes met verschillende steken die ik mee moest nemen. Toch werden alle sjaals ongeveer als die van mij. Sommige grijs, andere iets korter. En ja, de sjaals werden ook echt gedragen. Er waren dagen dat iedereen de oma Wies-sjaal om had. Om misverstanden te voorkomen: mijn oma heet ook Wies, vandaar.

Advertentie

Oma wilde niets hebben voor al haar werk, hooguit een kaart. Op de redactie maakte mijn collega’s foto’s van zichzelf dik ingepakt en verstuurde die naar Apeldoorn, waar oma uren in haar stoel heeft zitten breien. De foto’s hebben maanden op de kast gestaan. Ook kreeg ze een prachtige bos bloemen, wat ze natuurlijk echt niet nodig vond. Het is nu geen weer meer voor een dikke sjaal. Oma breit voor het geval er binnenkort een kind geboren wordt. Maar liever heeft ze een doel. Dus ik zou bijna zeggen: geef die bestelling maar door! 😉

Wies Huis in ’t Veld
Vormgeving

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien