Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Stiefoudercoach waarom?

Ik ben Nathalie Minkman, moeder en stiefmoeder.

Elf jaar geleden ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een landelijk werkende trainingsorganisatie.

Advertentie

Tijdens één van mijn trainingen werd ik benaderd met de vraag of ik een lezing zou willen houden over een “maatschappelijk goed” onderwerp.

In dezelfde periode werd ik ook stiefmoeder.  

Dit stiefmoederschap kent hele mooie momenten maar kent ook zeker momenten van geworstel.  

Was mijn belofte van ooit nog zo puur?

; “mijn hart is groot genoeg voor jouw kind”

Schrikbarend vond ik de volgende gegevens gebaseerd op wetenschappelijke bronnen:

Er zijn naar schatting ongeveer 500.000 stiefgezinnen en daar komen jaarlijks circa 10.000 bij.

66% van de stiefgezinnen haalt het niet samen.

Kortom de lezing is er gekomen en eigenlijk nooit meer weggeweest.

In de afgelopen jaren heb ik al veel (stief) ouders kunnen helpen aan tips en trucks om door deze periode heen te komen.

Naast mijn trainingsorganisatie is er tien jaar geleden een persoonlijk nieuw doel in mijn leven gekomen. Mijn doel: “bovenstaande 66% terug te brengen naar een acceptabeler percentage!”

Betrokkene informatie geven, ouders en stiefouders helpen om kinderen de kans te geven vrij, blij en ontspannen uit te mogen groeien naar (jong) volwassenen. Stiefouders tips te geven om ook hun hart groot genoeg te maken voor de (stief) kinderen.

Om zoveel mogelijk gezinnen, ouders, stiefmoeders, stiefvaders en kinderen te kunnen helpen probeer ik op zoveel mogelijk plaatsen te vertellen. Dit blog lijkt mij tevens een mooie gelegenheid. Wat omvat nou dit geworstel. Als ik er steeds een stukje over vertel, hoop ik mensen te kunnen helpen en mijn maatschappelijk goed bijdrage te kunnen leveren. Uiteraard kan iedereen mij ook benaderen via mijn website www.stiefoudercoach.nl en vanuit mijn praktijk indien gewenst verder op weg helpen. Maar goed, eerst het geworstel. Waar begint dit nu eigenlijk of beter gezegd wanneer? Start het niet al op het moment dat een papa en mama bijna besluiten dat het beter is om uit elkaar te gaan? Ja, mijn overtuiging. 

De scheiding van hun ouders is voor hen niet de oplossing van een onhoudbare situatie, maar vooral het begin van een soms jarenlange zoektocht naar rust en stabiliteit. Hoe breng je deze boodschap? En welke emoties komen er bij kinderen om de hoek kijken? 

Deze kinderen groeien op met de angst dat ze de fouten van hun ouders zullen herhalen.

Er gebeurt veel wat ze moeten verwerken,

Ontwikkelen ze zich langzamer?

Lopen ze meer risico dan andere kinderen om in de problemen te raken?

Het effect bij kinderen is groter als de meesten denken.

Durft of kan een kind zijn of haar gevoelens niet te uiten?

Gevoelens van boosheid, verwardheid, verdriet, onmacht en teleurstelling is voor een kind moeilijk te plaatsen.

Hoe herken je deze gevoelens? En wat kun je zelf doen om een kind te begeleiden? Ouders willen uiteraard het beste voor hun kind. Soms zit dit hoofd al zo vol.

Kinderen zijn geneigd zich naar de achtergrond te plaatsen.

Kinderen zijn ook geneigd papa en mama te beschermen.

Als je bekijkt wat er allemaal mis kan gaan bijvoorbeeld tijdens het traject van het samenstellen van een nieuw gezin, zie je veel dat juist dit beschermen een groot deel van de problemen veroorzaakt.                                                                       Hoe zou je dit kunnen voorkomen. Tijdens mijn werkzaamheden ervaar ik dat er vaak al een basis gelegd wordt in het begin. Tijdens of direct na de scheiding.

Het allerbelangrijkste is respect. Als je het beste voor jezelf, de toekomst van dit gezin wilt kun je beginnen met het onderzoeken van jezelf. Hoe en waar haal ik respect vandaan en hoe kan ik dit behouden? Zelfs als er zoveel pijnlijke momenten voorbij zijn gekomen. Een ruzie is zo uitgezet. Als je in staat bent om jezelf af te vragen wat het hoofddoel van deze ruzie is? Wat wil je hiermee bereiken? Is het een haalbaar doel? Nuttig? Dan zou je een gesprek aan kunnen gaan. Betreft het een meningsverschil over bijvoorbeeld opvoedkundige zaken realiseer je dan eerst dat je altijd twee mensen blijft. Er zullen in de aankomende jaren veel meer verschillen voorbij kunnen komen. Het "levelen" zal waarschijnlijk steeds minder voorkomen. Vaak hoor ik ouders/stiefouders vertellen dat het leven er aangenamer op is geworden als je soms meer afstand kan nemen. En uiteraard brengt dit rust. Voor jezelf en de kinderen.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Onthuld: met dít nummer gaat Jeangu Macrooy naar het Songfestival

Dit jaar zal Jeangu Macrooy (27) Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birth of a new age. Het nummer is vanaf nú te luisteren.

De onthulling van het nummer heeft de zanger donderdagavond gedaan middels een ‘live première’ op YouTube, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd was de onthulling ook in verschillende televisieprogramma’s te zien.

Advertentie

Jeangu Macrooy onthult Birth of a new age

Benieuwd naar Birth of a new age: dé Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar? Luister het liedje hier:

Jeangu over het nummer

Voorafgaand aan de onthulling zei Jeangu over het nummer: “Ik geloof er heel erg in en ben er heel erg enthousiast over, net als vorig jaar bij Grow. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt.”

Zenuwen

Dat de onthulling live was, zorgde voor extra zenuwen bij de zanger: “Het is natuurlijk spannend, het eerste moment dat het nummer naar buiten gaat en dat iedereen het hoort. Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen met een live optreden. Dat is altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook wat het magisch kan maken”, aldus Jeangu in RTL Boulevard. Hij heeft expres gekozen voor een live onthulling: “Straks in Rotterdam is het ook gewoon live, dus we vonden het een goede manier om het zo te beginnen.”

Direct naar de finale

In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland. Jeangu Macrooy mag de halve finale overslaan en staat direct in de grote finale, dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zullen het spektakel presenteren.

Opvolger van Grow

Birth of a new age is de opvolger van het liedje Grow. Vorig jaar onthulde Jeangu het nummer Grow nog bij de De wereld draait door, maar wegens de coronacrisis werd het Eurovisie Songfestival afgelast. Hij heeft het liedje dan ook nooit op het Songfestival-podium ten gehore kunnen brengen. Alle deelnemers die vorig jaar mee zouden doen, werden verplicht om dit jaar een nieuw liedje in te zenden.

Geen ‘normaal’ Songfestival

Hoe deze editie van het Eurovisie Songfestival er precies uitgaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dit is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende maanden ontwikkelt. Wat wel zeker is, is dat het feest niet in de ‘normale’, uitbundige vorm door kan gaan. Er zullen dan ook geen grote bezoekersaantallen naar de locatie komen. Eerder liet de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten hoopvol te zijn over wat er allemaal mogelijk is, en onthulde ze verschillende scenario’s.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: YouTube, RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Experts: "Hardlopers moeten mondkapjes dragen in drukke gebieden"

Een mondkapje dragen tijdens het hardlopen, dat is volgens de coronaregels niet verplicht. Maar volgens experts zou het absoluut niet onverstandig zijn als we hier wel mee zouden beginnen, vooral in drukke gebieden.

Zwaar ademend door drukke straten rennen: volgens verschillende hoogleraren schuilt hier veel gevaar in.

Advertentie

“Hardlopers moeten mondkapjes op”

In Engeland werd deze discussie onlangs weer aangezwengeld door Trish Greenhalgh. Zij is hoogleraar gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Oxford. In het televisieprogramma Good Morning Britain zei ze dat ze groot voorstander is van het dragen van mondkapjes tijdens het hardlopen. Ook presentator en journalist Piers Morgan liet op de Britse televisie weten dat hij hardlopers zonder mondkapje ‘ongelooflijk egoïstisch’ vindt.

Hijgen en puffen

Hoogleraar Greenhalgh zei over de kwestie: “Iedereen weet dat je het virus kunt krijgen door de uitgeademde lucht van een besmet persoon in te ademen. Bij hijgende en puffende joggers is dat risico groot”. Volgens haar wordt 40% van de coronabesmettingen opgelopen via besmette mensen die zelf geen symptomen hebben. Dus ook die ene jogger die erg fit oogt, kan jou corona bezorgen.

Verantwoordelijkheid nemen

Devi Sridhar, hoogleraar volksgezondheid aan de Universiteit van Edinburgh, is het eens met Greenhalgh. Zij ziet het risico ook, maar vindt wel dat hardlopers hun mondkapjes af mogen doen als ze in een rustig gebied lopen. “Het risico wordt echt bepaald door hoe dichtbij een hardloper komt en hoe zwaar hij ademt. Hardlopers moeten zelf ook gewoon alert zijn op voetgangers en drukke gebieden vermijden. Wees alert op je omgeving”, aldus de hoogleraar.

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women’s Health. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wendy van Dijk heeft de schaar in het haar gezet en verrast fans met korte coupe

Wendy van Dijk verrast vriend en vijand met een compleet nieuwe look. De presentatrice heeft de schaar in het haar gezet en gaat vanaf nu met kortere lokken door het leven.

Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze trots haar nieuwe kapsel laat zien.

Advertentie

Wendy van Dijk gaat voor korte coupe

Bij het filmpje schrijft ze: “Ik heb het gedurfd!! Waaaah! #nieuwhaar”. Hieruit blijkt dat Wendy behoorlijk wat moed heeft moeten verzamelen om het nieuwe kapsel aan te durven.

Mari van de Ven

Ook noemt ze visagist en haarstylist Mari van de Ven bij het filmpje. “You’re the best”, laat ze hem weten. We kunnen dus wel concluderen dat Mari haar nieuwe kapsel mogelijk gemaakt heeft. Ook Mari deelt de video op Instagram en schrijft hierbij: “The bob it is”. Wendy laat weten dat de knipbeurt heeft plaatsgevonden voor de opnames van Wie van de drie?, de spelshow die ze presenteert op SBS6.

Reacties

In de Instagram-post vraagt Wendy aan haar volgers wat ze van haar nieuwe look vinden. De lovende reacties stromen binnen. “Ontzettend gaaf!” en “Staat je geweldig”, klinkt het onder haar volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

Dit is waarom Wendy van Dijk vroeger woedeaanvallen had

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim Kötter deelt bijzondere bevallingsfoto en Frans Bauer showt coronacoupe

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. Vandaag onder anderen met Kim Kötter, Frans Bauer en Roxeanne Hazes. 

Advertentie

Jeangu Macrooy

De zanger blikt alvast uit op vanavond. Dan presenteert Jeangu het nummer waarmee hij in mei Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Robin Martens

De actrice deelt een heel bijzonder zwangerschapsmoment met haar volgers.

Bibi Breijman

Bibi Breijman brengt een ode aan haar Indonesische roots met dit bijzondere hoekje in huis. Wat ziet dat er heerlijk rustgevend uit!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman (@bibibreijman)

Patty Brard

Bij Patty Brard is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. En dat doet zij niet met zomaar iemand. Niemand minder dan oud-deelnemer van Het Perfecte Plaatje, Stefano Keizers, gaat aan de haal met de poetsdoeken van Patty.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Miljuschka Witzenhausen

Dat Miljuschka niet vies is van een eerlijke foto hier en daar, weten we inmiddels wel. Met deze gekke bek gooit ze daar nog een schepje bovenop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

William Rutten

Fotograaf William Rutten zette grappenmaker Frans Bauer op de gevoelige plaat. En uit zo’n fotoshoot kan niets anders dan een hilarisch plaatje komen. Wat vind je van de coronacoupe van de volkszanger?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Kim Kötter

Kersverse moeder van drie, Kim Kötter, deelt een heel intiem kiekje op Instagram. Deze foto werd slechts enkele seconden na haar bevalling van Ted genomen. “Dat je de navelstreng uit je voelt kloppen en nog vast zit aan je baby en aan de placenta die nog in je zit. Alles komt in detail terug…”, zegt ze over de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIM KÖTTER (@kimkotter)

André Hazes

André Hazes onderging donderdag een wel heel bijzondere vocal coaching-sessie. Op Instagram plaatst hij een foto waarop te zien is hoe de zanger vol draden en snoeren op een bed ligt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes)

Natasja Froger

Natasja Froger laat zien met welke RTL-collega’s ze een Zoom-meeting had. Gezellige boel! Herken jij ze allemaal?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes gaat voor een kleurrijke look. En die wordt verzorgd door niemand anders dan haar eigen zoontje.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien