Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Uit in Rotterdam: de Markthal en slapen op een cruiseschip

Bonnie Dubois is gek op haar dochter Mia (12), werken en reizen en probeert dit te combineren met een gezonde levensstijl. Hier op Libelle Daily houdt ze je helemaal up-to-date als het gaat om leuke dingen doen. Volg Bonnie ook via haar Facebookpagina of haar persoonlijke blog.

Rotterdam, de stad aan de Maas, heeft zo veel verschillende kanten: ik ben er dol op. Ons tripje van nu draait om een bezoek aan de nieuwe Markthal. Ik ben met Mia, haar vriendinnetje Sanne en haar moeder Laura. Slapen doen we op een cruiseschip… Wat een belevenis!

Advertentie

Superfood meets sugarbombs: Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam noemt zichzelf het foodwalhalla van Nederland. Het is eigenlijk een supermooi overdekt plein met allerlei open winkeltjes die gerechten en voedsel verkopen uit alle windstreken. We doen ons tegoed aan smoothies gevuld met verschillende superfoods, eten rare tropische vruchten en nemen wat doosjes Leonidasbonbons mee voor thuis. Ook zijn er veel verschillende restaurantjes en barretjes waar je gemakkelijk aan kunt schuiven.

Dat doen wij deze keer niet, we gaan vanavond namelijk uitgebreid pizza eten bij hotspot Gusto, een heerlijk modern Italiaans eethuis waar de gerechten zoveel mogelijk biologisch bereid worden (en lekker dat het was!).

Slapen op een cruiseschip
Mia en ik zijn er al eens geweest, maar Sanne en Laura nog niet. Hun eerste blik op het imposante schip is er een om niet te vergeten: “wauw cooooool”! Het schip maakte tussen 1959 en 2000 vele wereldreizen en cruises maar ligt nu permanent voor anker. Dineren en overnachten kan hier na een grootste renovatie sinds 2007 weer helemaal in de oorspronkelijke ‘cruisestijl’.

rotterdam We hebben ruime kamers die helemaal in de originele staat zijn hersteld. Zelfs het beddengoed is gemaakt naar ontwerp van patronen uit de begintijd van het schip. De patrijspoortjes bieden mooi uitzicht over de Maas. We horen de meiden gieren van de pret in de aangrenzende kamer. Totdat ze erachter komen dat de wifi niet werkt in de hotelkamers… Jammer! De rondleiding die we de volgende ochtend krijgen, maakt alles weer goed. We zijn compleet in de ban van de oude heertjes die vroeger echt werkzaam zijn geweest op ss Rotterdam en nu vol passie vertellen over hun tijd op zee.

Meer weten over ss Rotterdam? Bezoek de website.

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien