Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Verliefd op zijn lerares (en andersom)

Bestel dit boek bij Bruna

Een minuut stilte door Siegfried Lenz

Advertentie

Waar het over gaat: Een stiekeme, want verboden, liefde tussen een lerares en haar leerling.

De eerste zin: ‘Wit setzen uns mit Tränen nieder,’ zong ons schoolkoor aan het begin van de herdenkingsbijeenkomst, daarna liep meneer Block, onze rector, naar het bekranste podium.

Waardering: 8,5

Stella heet ze. Ze is zijn lerares Engels en beeldschoon. Christian wordt verschrikkelijk verliefd op haar en het is wederzijds. Misschien was er bij haar in het begin even iets van terughoudendheid te bespeuren – ze is toch een jaar of tien ouder – maar het is echte liefde. Speels en van een onbedorvenheid die past bij eind jaren veertig, begin jaren vijftig. Vrouwen droegen toen groene badpakken, obers dekten de tafels met wit linnen. De sfeer in het badplaatsje aan de Oostkust – jollen, prauwen, strand: het is zout op je huid.

Grenzeloze naïviteit
Christian is achttien en nog zo’n kind. Hij droomt ervan straks met Stella in een vissershut te gaan wonen. Ze kunnen wel knollen verzamelen voor het eten. Zo ongeveer. Het is heel zoet en ook herkenbaar: eerste liefdes kenmerken zich altijd door die grenzeloze naïviteit.

Hoe, wat en waarom
Een minuut stilte is een mooi, klein verhaal over de kwetsbaarheid van prille liefde. Vanaf de eerste zin weet je echter dat zij is overleden. Hoe, wat en waarom ontvouwt zich langzaam in deze superieure novelle. Er is nog niet veel vertaald van de Duitse schrijver Siegfried Lenz, maar na deze schoonheid moet daar razendsnel verandering in komen. Ik geef een 8,5.

Win dit boek!
Deze winactie is helaas afgelopen. De winnaars krijgen het boek zo snel mogelijk thuisgestuurd. Voor andere winacties op Libelle.nl gaat u naar: www.libelle.nl/winnen.

Wilt u meer weten over Marleen Janssen? Neem dan een kijkje op haar website. Marleen twittert ook, volg haar!

Een minuut stilte – Siegfried Lenz, Uitgeverij Van Gennep B.V.,
ISBN: 9789055154821, Prijs: € 9,90
Verschenen: juni 2010

Meer winnen

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien