Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Verliefd op zijn lerares (en andersom)

Bestel dit boek bij Bruna

Een minuut stilte door Siegfried Lenz

Advertentie

Waar het over gaat: Een stiekeme, want verboden, liefde tussen een lerares en haar leerling.

De eerste zin: ‘Wit setzen uns mit Tränen nieder,’ zong ons schoolkoor aan het begin van de herdenkingsbijeenkomst, daarna liep meneer Block, onze rector, naar het bekranste podium.

Waardering: 8,5

Stella heet ze. Ze is zijn lerares Engels en beeldschoon. Christian wordt verschrikkelijk verliefd op haar en het is wederzijds. Misschien was er bij haar in het begin even iets van terughoudendheid te bespeuren – ze is toch een jaar of tien ouder – maar het is echte liefde. Speels en van een onbedorvenheid die past bij eind jaren veertig, begin jaren vijftig. Vrouwen droegen toen groene badpakken, obers dekten de tafels met wit linnen. De sfeer in het badplaatsje aan de Oostkust – jollen, prauwen, strand: het is zout op je huid.

Grenzeloze naïviteit
Christian is achttien en nog zo’n kind. Hij droomt ervan straks met Stella in een vissershut te gaan wonen. Ze kunnen wel knollen verzamelen voor het eten. Zo ongeveer. Het is heel zoet en ook herkenbaar: eerste liefdes kenmerken zich altijd door die grenzeloze naïviteit.

Hoe, wat en waarom
Een minuut stilte is een mooi, klein verhaal over de kwetsbaarheid van prille liefde. Vanaf de eerste zin weet je echter dat zij is overleden. Hoe, wat en waarom ontvouwt zich langzaam in deze superieure novelle. Er is nog niet veel vertaald van de Duitse schrijver Siegfried Lenz, maar na deze schoonheid moet daar razendsnel verandering in komen. Ik geef een 8,5.

Win dit boek!
Deze winactie is helaas afgelopen. De winnaars krijgen het boek zo snel mogelijk thuisgestuurd. Voor andere winacties op Libelle.nl gaat u naar: www.libelle.nl/winnen.

Wilt u meer weten over Marleen Janssen? Neem dan een kijkje op haar website. Marleen twittert ook, volg haar!

Een minuut stilte – Siegfried Lenz, Uitgeverij Van Gennep B.V.,
ISBN: 9789055154821, Prijs: € 9,90
Verschenen: juni 2010

Meer winnen

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien