Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Weekendje weg

In Amsterdam aangekomen, pak ik mijn fiets en rijd zo snel mogelijk naar de opvang. Kinderen bij elkaar zoeken (proberen niet al te gehaast over te komen) en naar huis. Oven aan, lasagne erin. Nog drie kwartier. Was ophangen, paspoort zoeken, tas inpakken (leve de zomerjurkjes, daar kunnen er heel veel van in). Aan tafel probeer ik te luisteren naar de verhalen van de kinderen, maar in gedachten ben ik al heel ergens anders. Zeven uur. Er toetert een auto voor de deur. Ik geef man en kinderen een zoen en wens ze een fijn weekend. Dat van mij kan in ieder geval niet meer stuk. Morgenochtend eet ik verse croissants, slenter ik door de mooiste stad van Europa en verplaats ik me van terras naar terras, van park naar pleintje. Zonder plan en vooral: zonder haast. Met vriendinnen een weekend in zomers Parijs. Veel leuker kan het toch niet worden?

Annemarie Coopman
Libelle tekstredactie

Advertentie

PS
Mocht u deze zomer naar het zuiden afzakken, stop dan vooral even in Parijs. De Yves Saint Laurent-tentoonstelling is echt een aanrader! Meer tips? In de Libelle van deze week staat een superhandige ‘Route du Soleil’-vakantiegids.

weblogs

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien