Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof. Voordat ik afscheid nam van mijn werkplek dacht ik dat het een eindeloze periode zou zijn. Wat doet een mens met zo veel tijd? Ik kon me er werkelijk geen voorstelling van maken. Oké, voor de bevalling zou ik een grote schoonmaak doen en allerhande huisraad aanvullen, maar wat zou daarna komen? Hoeveel uren kun je tuttelen met een baby? En hoe zou ik de overige tijd gaan invullen?

Omdat we niet meer in een tijd leven waarin je iedere ochtend bij een andere buurvrouw kunt gaan koffiedrinken (want de buurvrouw werkt namelijk), was ik benieuwd of ik me snel zou gaan vervelen. Ik stelde mezelf gerust met het idee dat ik altijd nog, tussen het voeden en verschonen van de baby door, de dvd-box van The Killing erdoorheen kon jassen. Wat ik echter niet kon vermoeden is dat ik….ja, gaat u er gerust maar even voor zitten…. schrik niet!…een ouderwetse huisvrouw zou worden. Trok ik voorheen één keer in de week, als ik de plukken stof voorbij zag waaien, met moeite de stofzuiger door de kamer, inmiddels doe ik dat elke dag. Ik haal doekjes over tafels en vensterbanken, doe elke dag het toilet, heb voor het eerst sinds jaren de ramen gelapt en ben vlijtig aan de slag gegaan om zwarte vingerafdrukken van mijn deuren te boenen.

Advertentie

Vanaf het moment dat ik met de huisvrouwenblik naar mijn huishouden ben gaan kijken, kan ik niet meer stoppen met tegels schrobben én dwangmatig de wasmand leeghouden én theedoeken strijken. Ik begrijp voor het eerst vrouwen die zeggen dat ‘moeder en huisvrouw zijn een fulltime-job is’. Dat kan het inderdaad zijn. Als je geen baan buitenshuis hebt, ligt de focus klaarblijkelijk vanzelf binnenshuis. Wat betreft mijn eigen huisvrouwelijke aandoening begint het trouwens een beetje de spuigaten uit te lopen. Ik ben zegeltjes gaan sparen (van de drogist én van de supermarkt), ik vergeet geen verjaardagen meer en stuur zelfs vage kennissen felicitatiekaartjes.

Als klap op de vuurpijl heb ik laatst, toen ik in een tijdschrift een patroon voor een spijkerrokje zag staan, mijn moeder opgebeld om te vragen of ze haar oude naaimachine nog heeft. Ik hoorde door de telefoon hoe haar mond openviel van verbazing bij deze vraag, maar het kon me niks schelen. Laat mij maar lekker een Heerlijk Huisvrouwtje zijn. Voor even dan.

Lees ook Femke haar column waarin ze een wedstrijdje doet, of lees een van de andere columns.

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien