Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

BN'ers nemen het op voor Doutzen na kritiek op 'te mager lichaam'

Doutzen Kroes ligt onder vuur nadat ze een foto van zichzelf deelde op social media. Haar fans vinden haar ‘veel te mager’.

Op de foto is te zien hoe Doutzen in een bikini poseert samen met haar collega Candice Swanenpoel. De volgers van Doutzen zijn op Instagram niet mild. Ze vinden het plaatje niet kunnen en vinden het ‘een slecht voorbeeld voor jonge meisjes’.  “Ga eens eten meid”, reageert iemand.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

So thankful to spend the summer with my dear friend @angelcandices

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Inmiddels barst de discussie los. Fotograaf William Rutten neemt het in een bericht op Instagram op voor de Friezin. Op Instagram schrijft hij: ‘Met enorme verbazing zat ik vandaag sommige reacties te lezen onder een prachtige foto van supermodellen Doutzen en Candice. Onze eigen Doutzen moest het vooral ontgelden, ze is te mager, moet meer eten, wat ongezond, slecht rolmodel met zo’n figuur etc etc…. Het enige wat ik zag was een prachtig afgetraind lijf van een topmodel die daar keihard voor aan het werken is….’

Hij sluit zijn pleidooi af met: ‘Laat mensen gewoon zijn wie ze willen zijn, moeten zijn of kunnen zijn! Waarom moeten we daarover oordelen? Iemand veroordelen over te slank zijn is net zo naar als over te dik zijn, daar zit echt geen verschil tussen. Laten we gewoon eens ophouden elkaars figuur te bekritiseren. Daar zal het een stuk gezelliger van worden in de wereld! Veel liefs van een man met een buikje omdat hij niet zo van sporten is maar wel zo van eten’.

Ook andere BN’ers nemen het op voor Doutzen. Zoey Ivory, Rosanna Kluivert, Bobbi en Daphne Deckers laten in de reacties hun mening horen. Haar man Sunnery James reageert op de foto met een emoji met hartenogen. Doutzen heeft zelf nog niet gereageerd op alle ophef.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Met enorme verbazing zat ik vandaag sommige reacties te lezen onder een prachtige foto van supermodellen Doutzen en Candice. Onze eigen Doutzen moest het vooral ontgelden, ze is te mager, moet meer eten, wat ongezond, slecht rolmodel met zo’n figuur etc etc…. Het enige wat ik zag was een prachtig afgetraind lijf van een topmodel die daar keihard voor aan het werken is….. Maar het meest opvallende, het waren vooral vrouwen die haar zo aanvielen…. Veel vrouwen hebben de laatste tijd zo de mond vol over “fatshaming”, “dat kan echt niet meer in deze tijd”. Maar “skinnyshaming” mag blijkbaar wel. Elke vrouw die slank is zal op social media keihard geshamed over hun figuur worden. “Ga eens eten meid” De allermooiste opmerking die ze voor hun kiezen krijgen, dat ze een slecht voorbeeld zijn voor jonge meiden… Zeggen we dat dan ook tegen te dikke dames dat ze een slecht rolmodel zijn voor diezelfde jonge meiden? We hebben allemaal een andere bouw, een andere stofwisseling. De een kan niet zonder gezond eten en sporten en de ander niet zonder lekker veel eten en een wijntje. En dan hebben we nog een grote groep met allerlei aandoeningen waardoor het gewicht alle kanten op kan gaan. Laat mensen gewoon zijn wie ze willen zijn, moeten zijn of kunnen zijn! Waarom moeten we daarover oordelen? Iemand veroordelen over te slank zijn is net zo naar als over te dik zijn, daar zit echt geen verschil tussen. Laten we gewoon eens ophouden elkaars figuur te bekritiseren. Daar zal het een stuk gezelliger van worden in de wereld! Veel liefs van een man met een buikje omdat hij niet zo van sporten is maar wel zo van eten! #skinnyshamingisbodyshaming #williamrutten

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien