Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Man redt met keizersnede 4 vossenwelpjes nadat de moeder is aangereden

Een zwangere vos werd op een drukke weg in Engeland door een auto aangereden. Boer Chris kwam gelijk in actie en redde de levens van 4 welpjes door een noodkeizersnede uit te voeren.

De 24-jarige Chris zag het ongeluk vlak voor zijn ogen gebeuren en stopte onmiddellijk om te controleren of de vos nog leefde.

Advertentie

Zwanger
Ze ademde nog, maar Chris zag gelijk dat het niet goed met haar ging. Na een paar controles kwam hij erachter dat de vos al was overleden. Toch zag hij de buik van de vos nog bewegen: ze was zwanger. Hij kon de overleden vos nu meer niet achterlaten. “Ik ging af op mijn intuïtie: of de moeder en alle welpjes zouden doodgaan of ik zou de welpjes nog kunnen redden.”

Gered
Chris koos voor de laatste optie en rende naar zijn auto om een mes te halen en voerde een noodkeizersnede uit. “Ik had geen tijd om na te denken. Iedere minuut was cruciaal”, vertelt Chris. Hij stopte de welpjes na de geboorte gelijk in zijn warme jaszak en reed naar het huis van zijn moeder.

Bloedsomloop
“Ze kwamen allemaal vrij bloederig aan”, legt de moeder van Chris uit. “In de vrije natuur zou de moeder ze natuurlijk hebben schoongelikt. Daarom hebben wij ze met een vochtige handdoek schoongemaakt. We moesten best hard wrijven, want dan komt blijkbaar de bloedsomloop beter op gang.” Vervolgens hebben ze de welpjes in een kartonnen doos bovenop een kachel gelegd om ze warm te houden. Ook kregen ze melk en hondenvoer.

In het wild
Chris heeft ze alle vier een naam gegeven: Ginger, Biscuit, Big tip en Little tip. De welpen zijn nu 7 weken oud en de familie werkt samen met het Fox-project. Dit is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling die zich toelegt op de behandeling van de rode vos. Als de vossen sterk genoeg zijn (meestal na 6 maanden) worden ze in het wild weer losgelaten. Ook al zijn ze nog zo schattig, het blijven natuurlijk wilde dieren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Yorkshire Post. Beeld: Facebook, iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien