Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Boer zoekt vrouw'-blog: hoe Annemiek genadeklap uitdeelde

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze vreest dat Geert afstevent op een dramatisch einde van zijn liefdesavontuur en adviseert LA-Milou om nú haar tas te pakken. 

Aflevering 9: nog twee in de race.

Advertentie

Het zijn rare tijden. En dan heb ik het niet over de Corona-crisis, maar over BZV. Zou dit het eerste seizoen worden waarin geen enkele boer de liefde vindt?

Geert Jan (61), paardenfokker

Het was pizza-avond op de boerderie van GJ. De patatbakker/paardenfokker maakte zich niet zozeer druk om de online skills van ik hoef maar een puntje-Karine, maar om haar ogen die aanzienlijk kleiner waren dan zijn maag. Karine had haar buik ondertussen vol van alle suffe en seksistische grapjes van de boer. DIEPGANG WILDE ZE, EN WEL NU! Ze nodigde haar boer uit voor een schildersessie in de stal in de hoop dichter bij zijn emoties te komen. GJ vond die paardenbloem/margriet nog wel wat hebben, maar met abstracte kunst kon de lieverd he-le-maal niets. Alhoewel… wijlen Anton Heyboer had met zijn geklieder toch maar mooi een harem om zich heen verzameld.
Jacq ging er met de hond op uit en Karine zocht tussen het stro naar dat kleine hartje in dat grote lijf. En ze vond het: na wat gezever over muurtjes die afgebroken moeten worden en kwetsbaarheid, brak de patatbakker in tranen uit toen bleek dat hij Karine’s schilderijtje mocht houden. Maar of hij deze vrouw erbij krijgt…

Boer zoekt vrouw - libelle

Jan (35), zorgboerderij

Nienke houdt van het strand en lekker buiten zijn. NIENKE VINDT POEP SCHEPPEN EEN VORM VAN MEDITATIE. Nienke vindt het helemaal prima als Vera rond haar en Jan scharrelt. Nienke voelt zich thuis op Curacao, maar vindt Italië bijvoorbeeld óók heel leuk. Vera riep ondertussen hardop tegen zichzelf dat ze het HELEMAAAAAL geen punt vond dat haar droomboer vijf uur lang met de concurrent in een stal zat. Nee joh! Praten, dat hadden zij en Jan niet nodig. Veer vond het wonderschoon dat Jan zich juist als man zo emotioneel kon opstellen, maar bleek haar eigen emoties niet meer onder controle te hebben. ‘IK TREK NIENKE NIET ZO GOED’ , riep ze wanhopig uit. Jan suste de boel door te zeggen dat Veer hier niet voor Nienke was, maar ondertussen trok hij zijn conclusies: want weet je wat Jan niet trekt? Jaloerse vrouwen.

Geert (51), akkerbouwer

Vorige week wilde verleidster-Vera haar lichaam nog verkopen om een koe te redden, maar nu het keuzemoment dichterbij kwam sloeg haar stemming om. Zij en Angela waren dan wel geen vriendinnen en zouden dat volgens Angela NOOIT WORDEN OOK, maar de flirtkoningin voelde zich plots toch een tikje schuldig jegens haar concullega. Ze had Geile Geert 2.0 helemaal ingepakt door 24/7 met haar strakke billen te draaien, maar besefte nu DAT ZE D’R EIGEN HELEMAAL NIET ZAG HIER IN OEFFELT. De boer hoorde het allemaal wel, maar luisterde niet. Hij barst bijna uit elkaar van de opwinding en stevent hiermee af op een dramatisch einde van zijn liefdesavontuur. Kan Ons Yvon die man even onder een koude douche zetten?

Bastiaan (35), akkerbouwer

Zo ben je aan het creative writen in LA en zo boen je bij een Zeeuwse boer de plee. Niet alleen de witlof, de hele logeerpartij had een bittere nasmaak. Buurmeisje-Elise wilde met Blof op de achtergrond best de gelukkige huisvrouw uithangen, maar dan wilde ze op zijn minst worden aangekeken door de boer. Ik kom net uit LA-Milou, die tot mijn grote verbazing al die tijd een zuidelijk accent bleek te verstoppen, was de wanhoop intussen nabij. Zij ging toch $%#$%$ niet de rest van haar leven aan de Zeeuw vragen wat-ie wilde eten? RUN MILOU, RUN! Vertrek voor Ons Yvon op de stoep staat om te zeggen dat ze al die tijd gelijk had. Wat onze Bas voelt of vindt? Tja, die was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Boer zoekt vrouw

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

Jelte had gedroomd van die stoot op de boerinnenkalender, maar was er na een paar dagen op de boerderie wel achter dat het met Miss Juni een stuk minder spannend ging worden dan haar voorkomen deed vermoeden. De Drentse bleek haar dagen zwijgend door te brengen in de melkstal of met haar ogen dicht onder een fleecedeken. De alcohol zorgde nog voor een lichte opleving, maar de Fries begreep ook wel dat hij de boerin niet permanent dronken kon voeren om het een beetje leuk te houden. Annemiek werd zelf ook met een kater wakker. Ze vond de paardenhater een gezellige vent, MAAR ZE VOELT ‘M NIET. Na haar zoveelste dutje hakte ze tussen de pinken de knoop door. Ruiter-Erik moest zichzelf vasthouden aan het aanrecht toen het stel weer binnenkwam. Was er getongd? Waren ze verloofd? Maar nee, HIJ BLEEK GERED!!! Jelte ging zijn tas pakken en hij zou zijn Annemiek in de armen vallen en ze zouden nog lang en gelukkig met paarden over hekjes springen. Het bleek een gruwelijk uitstel van executie: de schat had de boter amper op zijn brood gesmeerd toen de boerin de genadeklap uitdeelde. Het was – helemaal nu we van Mark nog maar 100 mogen – echt een kleereind naar Gelderland en Annemiek was niet van plan om te gaan latten. ‘Een bijzondere conclusie’, concludeerde Jelte tijdens het laatste avondmaal. Nu maar hopen dat Ons Yvon het tij nog kan keren.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Als je spinazie zó bewaart blijft het een stuk langer goed

Bewaar jij spinazie altijd in een plastic zak of bak in de koelkast? Dan hebben we slecht nieuws: dat is helemaal niet goed voor de groente. Maar door spinazie op déze manier te bewaren, blijft het een stuk langer goed. 

In de supermarkt krijg je spinazie vaak in een plastic zak. Lekker handig voor wie de spinazie nog even in de koelkast wil bewaren. Maar echt goed voor de spinazie is dit niet. Je spinazie kan zo namelijk al gauw zompig worden. En dat is zonde!

Advertentie

Spinazie bewaren

Maar hoe bewaar je spinazie dan wel? Je kunt de groente het beste even afspoelen onder de kraan en vervolgens voorzichtig droogdeppen. Daarna leg je de spinazieblaadjes op een schone theedoek, die je dichtvouwt. Dit pakketje leg je dan in je groentelade. En klaar ben je!

Vocht afvoeren

Het is beter om de spinazie zo te bewaren, omdat een theedoek ‘ademt’. Hierdoor kan de theedoek vocht afvoeren uit de spinazieblaadjes. Zo voorkom je dat je spinazie zompig wordt. Ook bevordert de theedoek de luchtdoorstroom. En dat is een stuk beter voor de groente.

Wil jij je spinazie gauw opmaken voordat het over datum raakt? Maak dan deze heerlijke (en gezonde) smoothie!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Too good to go. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buikvet verliezen en toch kaas eten? Deze kaas kun je gewoon eten als je wilt afvallen

Wanneer je als goed voornemen hebt om een paar kilootjes minder op de weegschaal te zien, is kaas een van de dingen je verwacht te moeten laten staan. Maar niets is minder waar, want er is één kaassoort die je gewoon kunt eten om buikvet te verliezen.

Kom maar door met die kaasplankjes, dus.

Advertentie

Buikvet verliezen

Buikvet verliezen is niet gemakkelijk. Toch is het belangrijk om niet té veel buikvet te hebben. Het vet dat zich ophoopt in de maagstreek (ook wel visceraal vet genoemd) kan namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn, omdat buikvet de kans op hart- en vaatziekten zoals hartaanvallen, beroertes en diabetes type 2 vergroot. Door het juiste voedsel te eten, kun je buikvet verminderen en zo het risico op ernstigere ziekten minimaliseren.

Streng diëten? Ho maar

Dat is goed nieuws, behalve dat je dan waarschijnlijk vreest voor wekenlang rauwkost nuttigen, en leven op een dieet zonder al het lekkers uit de winkelschappen. Nu is het inderdaad niet erg slim om dagelijks veel koekjes en chocolade te eten. Maar kaas hoef je niet te laten staan als je buikvet wilt verliezen. Geitenkaas, brie en oude kaas zijn helaas niet aan te raden, maar Hüttenkäse kun je gewoon op je boterham blijven smeren.

Eiwit

Dit is een gezonde, lichte en calorie-arme bron van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk om op een gezonde manier af te vallen. Studies tonen aan dat het eten van eiwitten je stofwisseling stimuleert en daarmee automatisch buikvet vermindert. Het is het beste om te proberen 1,5 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen. Met een gewicht van bijvoorbeeld 70 kilo komt dit dus overeen met 105 gram eiwit per dag.

Verantwoord afvallen

Gezonde bronnen van eiwit? Dat zijn onder andere magere kwark, Griekse yoghurt, mager vis en vlees, eieren en peulvruchten. Maar dus ook Hüttenkäse! En dat is goed nieuws, want dat kun je op heel veel verschillende manieren eten en is nog hartstikke lekker ook.

Denk bijvoorbeeld aan een geroosterde boterham met komkommer, peper en zout, of Hüttenkäse met gerookte zalm en rucola op een cracker. Ook zoet is het lekker te combineren, met bijvoorbeeld gebakken peer en wat honing.

Buikvet verliezen kan dus prima op een gezonde, en lekkere manier. Vaarwel crashdiëten, hallo gezond en verantwoord afvallen.

Wil je afvallen? Doe dan dít vooral niet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Freundin. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze 5 sterrenbeelden zijn het best in lange relaties

Voor de één is vrijheid een must en voor de ander is het helemaal niets. Sommige sterrenbeelden zijn nou eenmaal meer bestemd voor langdurige relaties in plaats van losse scharrels. En dit zijn ze.

Advertentie

1. Stier

Stieren staan bekend als koppige mensen die niet gek zijn op verandering. En guess what? Ook in hun relaties is dit een ding. Ze stellen hoge eisen. Maar wanneer een Stier de juiste tegenkomt, dan is het niet voor even. Het sterrenbeeld Stier wordt gekenmerkt door de planeet Venus. En laat dat nou net de planeet van de liefde en romantiek zijn. Dat betekent dat de Stier naast stabiliteit ook een hoop warmte te geven heeft. Ze verrast haar partner graag en is niet bang om haar liefde uit te spreken.

2. Kreeft

Kreeften zijn gevoelige mensen en staan dichtbij hun emoties. No way dat al die emoties worden verspild. Kreeften zijn juist op zoek naar iets échts, iets bijzonders, iemand die al die warmte terug kan geven. Daarbij staat bij Kreeft de familie en het gezin op nummer één. Zij doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat ze een stabiel en fijn gezin creëert en is dan ook echt op zoek naar iets voor op de lange termijn.

3. Weegschaal

De gebalanceerde Weegschaal zal niet snel gaan voor een turbulente relatie met veel ups en downs. Zij gaat liever op zoek naar rust en stabiliteit. Wanneer ze dat heeft gevonden, zal ze haar partner overladen met liefde. Weegschaal is namelijk een sterrenbeeld dat ook in verbinding staat met liefdesplaneet Venus. Weegschalen zullen er dan ook voor zorgen dat de liefde altijd levend blijft in de relatie, maar dan zonder al te veel poespas.

4. Schorpioen

Net als Stier, is Schorpioen wat we noemen een van de ‘vaste’ sterrenbeelden. Dit houdt in dat deze sterrenbeelden vaak standvastig, overtuigd, koppig, eigenwijs en eigenzinnig zijn. De Schorpioen weet wat ze wilt en als ze dat heeft, houdt ze dat ook graag zo. Precies zo is de Schorpioen in haar relaties. Ze gaat niet actief op zoek naar een lange relatie, maar zodra het haar overkomt en ze merkt dat het goed zit, geeft ze alles en kun je voor altijd op haar bouwen.

5. Steenbok

Steenbokken zijn erg relatie georiënteerd. Ze gaan graag op zoek naar iemand die hun tijd en energie waard is. Het is bij veel Steenbokken een doel om écht zo iemand te vinden en te settelen. En wanneer een Steenbok een doel zet voor zichzelf, doet ze er alles aan om dat te behalen. Steenbokken zijn warme, sociale mensen die behoefte hebben aan goede gesprekken, sterke banden en sociaal contact en zijn met die eigenschappen dan ook gemaakt voor lange relaties.

Vind jij het toch nog lastig, zo’n lange relatie? Deze stellen vertellen je wat hun geheim is én ze doen een interessant experiment dat iedere relatie goed zal doen. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Bustle. Beeld: iStock. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze drie molacties van Splinter zijn wel heel verdacht

Op internet speculeert heel Nederland zich een ongeluk. Want wie is nou de mol van 2021? We moeten nog even afwachten voordat we dat zeker weten. Maar déze drie mollenacties lijken te wijzen naar Splinter. 

De Wie is de mol?-aflevering van zaterdag 16 januari deed weer veel stof opwaaien. De uitzending zat weer vol spannende plot twists en molacties. Vooral Splinter hield de gemoederen van de kijkers bezig. Hij deed namelijk een boel verdachte dingen.

Advertentie

Holy mol-y

Zijn eerste molactie zagen we al aan het begin van de aflevering. Splinter loopt enthousiast het hotel in waar de eerste opdracht zal plaatsvinden. “Holy moly!”, roept hij uit als hij het hotel betreedt. Ja, daar zit het woord ‘mol’ in. Maar wat dit nog verdachter maakt, is dat de mol uit het zeventiende seizoen van Wie is de mol?, deze uitspraak al eens deed. Verwijst Splinter met zijn uitspraak naar één van zijn mollencollega’s?

Oeps!

Ook tijdens het eerste spel weet Splinter de verdenkingen op zich te vestigen. Om uit een kamer te kunnen ontsnappen, moeten de deelnemers allerlei vragen beantwoorden. Splinter vertelt zijn partner Rocky dat hij eerlijk antwoord heeft gegeven op de vragen. Maar toch kleurt zijn scherm rood bij één van de vragen. “Huh, wat heb ik dan ingevuld?”, zegt Splinter quasi verbaasd. Of was het opzet?

‘Mol’

In diezelfde opdracht waagt Splinter een poging om de code te kraken. Hij en zijn teampartner hebben namelijk bedacht dat het woord ‘mol’ wel eens hét woord zou kunnen zijn dat hun vrijheid zal verschaffen. En drie keer raden wie dat woord eigenhandig intypt: Splinter.

Zou dé mol het woord ‘mol’ daar hebben geschreven? Of is ook dit te wijten aan toeval? Op die antwoorden zullen we nog een paar weken moeten wachten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Avrotros.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien