Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Boer zoekt vrouw'-blog: wat Bastiaan niet zag door zijn roze bril

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt Vrouw. Ze zag een ietwat beteuterde GJ en denkt dat Jan de vier Nienke’s aan één keukentafel een beetje te veel van het goede vond. 

Aflevering 11: nog eentje over.

Advertentie

‘Volg je hart’, zegt een stem. ‘Kies met je verstand’, bromt een ander. In het gewone leven weten we diep van binnen vaak wel waar onze keuzes toe leiden, maar in de liefde weet je dat pas als je al gekozen hebt.

Boer zoekt vrouw

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer
De kalenderbabe had een paar dagen alleen onder haar fleecedeken gelegen en was zienderogen opgeknapt. Samen met Ons Yvon ging ze nog een keer door de zeshonderd-zoveel brieven en even leek ruiter-Erik heel ver weg. Annemiek keek nu met andere ogen naar jongens als dyslexie-Danny, eentje met warme voeten en de studerende vrachtwagenchauffeur die met de vlam in de pijp naar Drenthe wilde komen. Toen de twee verbaasd naar de opengaande keukendeur keken, wenste ik vurig dat Ons Yvon meteen een date had geregeld. Of, nog beter: dat ruiter-Erik op de stoep stond met een paardentrailer en een verhuiswagen. Nu maar hopen dat Ons Yvon aan nazorg doet en de Drentse schone nog wat verder op weg helpt, want iets zegt me dat de boerin zelf niet gaat bellen voor een afspraakje.

Bastiaan (35), akkerbouwer
Ik kom net uit LA-Milou wierp aan de ontbijttafel een vurige blik in de ogen van de Zeeuw. Ogen zeggen namelijk best wel veel. Buurmeisje-Elise wilde weten wat haar boer dan precies te melden had en daarmee was eigenlijk alles al gezegd: zij zag het niet, want alle hartjes en kudo’s waren voor Milou. Voordat het hoofd van buurmeisje-Elise op het hakblok gelegd werd, mochten ze zelf nog even houthakken. De dames gedroegen zich door alle spanning als kleine kinderen die al weken met hun thuiswerkende ouders in quarantaine zitten: Bastiááááán, kijk eens? Kijk hoe goed ik dit kan?! NU WIL IK!!
Als de akkerbouwer met zijn hoofd zou kiezen, dan trok het buurmeisje vandaag nog bij hem in, maar hij ging tóch voor het STOFJE en de bijkomende onzekerheid. Terwijl Ons Yvon de tranen van Elise droogde, stond Bas al met zijn Milou te tongen. Of het met Elise ooit nog goedkomt? Geen paniek, die heeft nog voor ze goed en wel door de polder naar huis is gefietst al 23345 Facebook-berichten van boeren die wél met deze frisse Hollandse meid door de modder willen banjeren. Bas had intussen zijn roze bril opgezet en zag niet dat zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid was geworden: skypen met LA-Milou en haar internationale vriendin. Het getuigt van moed dat hij de Zeeuw zijn hart volgt, maar of het in DE NEAR FUTURE allemaal goed gaat…

Geert (51), akkerbouwer
Angela en haar Brabantse boer hadden apart geslapen, MAAR WEL GEZOEND. Geert wilde in bad, maar Angela zag dat onder toeziend oog van de natie niet gebeuren en toog – mét kriebel – terug naar haar meiden. Daar werden voorbereidingen getroffen voor het bezoek van Geert-de-Grote. Ze marineerden het draadjesvlees in gesmolten boter en zichzelf in foundation. Angela’s outfit was spannender dan de piepers en bieten op het menu en dat is volgens mij precies wat de Brabander zoekt, maar hij leek toch nog niet écht onder de indruk van zijn definitieve keuze. Alles moet kloppen hé?!

Boer zoekt vrouw - libelle

Jan (35), zorgboerderij
De zorgboer was even bang dat Nienke hem al vergeten was, maar dat bleek alles mee te vallen. Sterker nog, ze ging al door het leven als ‘DE VROUW VAN JAN’. Dat vond Jan dan weer een beetje te veel van het goede. Ook een beetje veel, was de razendsnelle kennismaking met zijn aanstaande schoonouders én het aantal zussen dat Nienke bleek te hebben. VIER NIENKE’S AAN ÉÉN KEUKENTAFEL, ga er maar aanstaan zonder pilletje of snuifje. “SÚÚÚÚÚPERLEUK, vonden de meiden. ‘Gezellig… Ja, zeker…’, hakkelde Jan. Ik ben vooral blij dat Veer dit niet hoeft mee te maken.

Geert Jan - libelle

Geert Jan (61), paardenfokker
Mijn collega en ik bedenken soms dilemma’s voor elkaar. Nooit meer chips of nooit meer wijn? De rest van je leven íeder weekend naar Disneyland Parijs of voor altijd op een vakantiepark wonen? In quarantaine met Jeroen van der Boom of met Xander de Buisonjé? Een leuk spel omdat je móet kiezen, maar er vervolgens natuurlijk niets gebeurt. Ons Yvon stelde GJ echter voor het grootste dilemma van zijn leven: werd het kunstenares-Karine of koningsdag-Jacq? De paardenfokker annex patatbakker deed nog één laatste smeekbede: HET WAS DE MOOISTE WEEK VAN Z’N LEVEN GEWEEST!!! HIJ VOND ZE ALLEBEI LEUK!! ‘Réd me nou’, zeiden zijn tranende puppy-ogen.
Karine was in de wolken en Jacq vatte haar verlies sportief op omdat ze ‘zonder man ook een heel goed leven heeft’. Eind goed al goed, zou je zeggen, maar GJ zat er ietwat beteuterd bij. Zijn harem-droom was nu definitief in duigen gevallen.
Een paar dagen later ging de boer op de koffie bij zijn enige vrouw. Die leek vooral opgelucht dat hij dit keer gewoon iets uit zijn kast in plaats van de verkleedkist getrokken had. Met een senseootje en een puntje pruimentaart moesten de twee duidelijk weer aan elkaar wennen, maar ach: het is in de liefde net als met een échte haard. Die zet je niet met één druk op de afstandsbediening in vuur en vlam, maar moet je heel langzaam opstoken.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze 5 sterrenbeelden zijn het best in lange relaties

Voor de één is vrijheid een must en voor de ander is het helemaal niets. Sommige sterrenbeelden zijn nou eenmaal meer bestemd voor langdurige relaties in plaats van losse scharrels. En dit zijn ze.

Advertentie

1. Stier

Stieren staan bekend als koppige mensen die niet gek zijn op verandering. En guess what? Ook in hun relaties is dit een ding. Ze stellen hoge eisen. Maar wanneer een Stier de juiste tegenkomt, dan is het niet voor even. Het sterrenbeeld Stier wordt gekenmerkt door de planeet Venus. En laat dat nou net de planeet van de liefde en romantiek zijn. Dat betekent dat de Stier naast stabiliteit ook een hoop warmte te geven heeft. Ze verrast haar partner graag en is niet bang om haar liefde uit te spreken.

2. Kreeft

Kreeften zijn gevoelige mensen en staan dichtbij hun emoties. No way dat al die emoties worden verspild. Kreeften zijn juist op zoek naar iets échts, iets bijzonders, iemand die al die warmte terug kan geven. Daarbij staat bij Kreeft de familie en het gezin op nummer één. Zij doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat ze een stabiel en fijn gezin creëert en is dan ook echt op zoek naar iets voor op de lange termijn.

3. Weegschaal

De gebalanceerde Weegschaal zal niet snel gaan voor een turbulente relatie met veel ups en downs. Zij gaat liever op zoek naar rust en stabiliteit. Wanneer ze dat heeft gevonden, zal ze haar partner overladen met liefde. Weegschaal is namelijk een sterrenbeeld dat ook in verbinding staat met liefdesplaneet Venus. Weegschalen zullen er dan ook voor zorgen dat de liefde altijd levend blijft in de relatie, maar dan zonder al te veel poespas.

4. Schorpioen

Net als Stier, is Schorpioen wat we noemen een van de ‘vaste’ sterrenbeelden. Dit houdt in dat deze sterrenbeelden vaak standvastig, overtuigd, koppig, eigenwijs en eigenzinnig zijn. De Schorpioen weet wat ze wilt en als ze dat heeft, houdt ze dat ook graag zo. Precies zo is de Schorpioen in haar relaties. Ze gaat niet actief op zoek naar een lange relatie, maar zodra het haar overkomt en ze merkt dat het goed zit, geeft ze alles en kun je voor altijd op haar bouwen.

5. Steenbok

Steenbokken zijn erg relatie georiënteerd. Ze gaan graag op zoek naar iemand die hun tijd en energie waard is. Het is bij veel Steenbokken een doel om écht zo iemand te vinden en te settelen. En wanneer een Steenbok een doel zet voor zichzelf, doet ze er alles aan om dat te behalen. Steenbokken zijn warme, sociale mensen die behoefte hebben aan goede gesprekken, sterke banden en sociaal contact en zijn met die eigenschappen dan ook gemaakt voor lange relaties.

Vind jij het toch nog lastig, zo’n lange relatie? Deze stellen vertellen je wat hun geheim is én ze doen een interessant experiment dat iedere relatie goed zal doen. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Bustle. Beeld: iStock. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze drie molacties van Splinter zijn wel heel verdacht

Op internet speculeert heel Nederland zich een ongeluk. Want wie is nou de mol van 2021? We moeten nog even afwachten voordat we dat zeker weten. Maar déze drie mollenacties lijken te wijzen naar Splinter. 

De Wie is de mol?-aflevering van zaterdag 16 januari deed weer veel stof opwaaien. De uitzending zat weer vol spannende plot twists en molacties. Vooral Splinter hield de gemoederen van de kijkers bezig. Hij deed namelijk een boel verdachte dingen.

Advertentie

Holy mol-y

Zijn eerste molactie zagen we al aan het begin van de aflevering. Splinter loopt enthousiast het hotel in waar de eerste opdracht zal plaatsvinden. “Holy moly!”, roept hij uit als hij het hotel betreedt. Ja, daar zit het woord ‘mol’ in. Maar wat dit nog verdachter maakt, is dat de mol uit het zeventiende seizoen van Wie is de mol?, deze uitspraak al eens deed. Verwijst Splinter met zijn uitspraak naar één van zijn mollencollega’s?

Oeps!

Ook tijdens het eerste spel weet Splinter de verdenkingen op zich te vestigen. Om uit een kamer te kunnen ontsnappen, moeten de deelnemers allerlei vragen beantwoorden. Splinter vertelt zijn partner Rocky dat hij eerlijk antwoord heeft gegeven op de vragen. Maar toch kleurt zijn scherm rood bij één van de vragen. “Huh, wat heb ik dan ingevuld?”, zegt Splinter quasi verbaasd. Of was het opzet?

‘Mol’

In diezelfde opdracht waagt Splinter een poging om de code te kraken. Hij en zijn teampartner hebben namelijk bedacht dat het woord ‘mol’ wel eens hét woord zou kunnen zijn dat hun vrijheid zal verschaffen. En drie keer raden wie dat woord eigenhandig intypt: Splinter.

Zou dé mol het woord ‘mol’ daar hebben geschreven? Of is ook dit te wijten aan toeval? Op die antwoorden zullen we nog een paar weken moeten wachten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Avrotros.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Schulden van gedupeerden bij toeslagenaffaire worden kwijtgescholden

Gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen eindelijk goed nieuws te horen: de schulden die zij hebben bij overheidsinstanties worden kwijtgescholden. Dit maakte staatssecretaris Van Huffelen van Financiën maandagavond bekend. 

Vanaf het moment dat de de gedupeerde gezinnen van de Belastingdienst te horen kregen dat zij frauders zouden zijn, zijn zij in grote financiële problemen geraakt. Uiteindelijk bleek de Belastingdienst te streng te zijn geweest, waardoor duizenden gezinnen onterecht van fraude werden beschuldigd. Eerder al kregen de gedupeerden te horen dat zij €30.000 zouden krijgen van het kabinet. Dit als compensatie voor de nare periode die zij achter de rug hebben.

Advertentie

Kwijtschelden

Maandagavond komt daar nog meer goed nieuws bij. Om te voorkomen dat de €30.000 aan compensatie direct ingeleverd moet worden bij schuldeisers, worden de schulden van de toeslagouders bij overheidsinstanties kwijtgescholden. Ondanks dat de Belastingdienst vorige week nog aangaf niet af te zien van de vorderingen, heeft ook zij besloten de schulden kwijt te schelden.

Meer schuldeisers

Ook andere publieke instellingen, zoals de Sociale Verzekeringsbank, het CAK en de gemeenten doen mee. Van Huffelen roept meer schuldeisers nu op om hetzelfde te doen. “Ik hoop dat de ouders dan het hele bedrag kunnen overhouden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Van nepbont tot wol: zo kun je verschillende soorten winterjassen zelf wassen

Draag jij je winterjas ook maanden door, zonder hem op te frissen? Misschien wordt het dan tijd om je winterjassen te wassen. Maar let op: je kunt je winterjas niet zomaar in de wasmachine gooien. Zó moet het wel. 

Winterjassen wassen, je doet het vast niet regelmatig (wij niet in ieder geval…). Toch is het aan te raden om je winterjassen eens in de twee maanden een goede opfrisbeurt te geven. Maar hoe doe je dat? Dat ligt aan het materiaal van je jas.

Advertentie

1. Wol

We beginnen met goed nieuws: de wollen jas kun je namelijk wél in de wasmachine stoppen. Dat scheelt een hoop werk, niet waar? Het is wel belangrijk dat je de jas binnenstebuiten draait en in een wasnetje stopt, voordat je hem in de wasmachine stopt. Was hem vervolgens op een speciaal wolwasprogramma of draai een koud wasje. Zorg ervoor dat je wasmiddel gebruikt dat geschikt is voor wol. Achteraf kun je je jas liggend laten drogen, zodat hij niet uit model raakt.

2. Pufferjassen

Ook de pufferjas (of donsjas) kun je op deze manier wassen. Binnenstebuiten op een wolwasprogramma in de wasmachine. Het is belangrijk om van tevoren eventueel nepbont van je jas af te halen. Een kraag van nepbont komt namelijk niet mooi uit de wasmachine. Vervolgens kun je de puffer hangend laten drogen of in de wasdroger doen. Kies je voor dit laatste? Haal dan af en toe je jas uit de droger en schud hem even door elkaar. Zo blijft de vulling van de jas mooi verdeeld. Je kunt ook twee tennisballen toevoegen aan de was. Zo wordt het dons in de jas evenredig verspreid.

3. Nepbont

We zeiden het net al even: nepbont is niet geschikt voor de wasmachine. Wil je je nepbontjas toch opfrissen? Gebruik dan een niet al te agressieve vlekverwijderaar op de vieze plekken en was de jas daarna met de hand in koud water. Gebruik vervolgens nog een fijnwasmiddel om de stof extra op te schonen en spoel de jas grondig uit. Leg hem vervolgens plat neer en laat hem liggend drogen.

Is de jas droog? Check dan even of de haartjes niet aan elkaar zijn gaan klitten. Als dat wel het geval is kun je voorzichtig met een kammetje te werk gaan om het nepbont weer glad te krijgen.

Ben jij sowieso vaak je jas aan het schoonmaken omdat er continu pluisjes van je sjaal op zitten? Zó voorkom je dat!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: HLN. Beeld: Getty Images.

winterjassen wassen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien