Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Boer zoekt vrouw'-blog: waarom zelfs Nienke zich zorgen maakt om boer Jan

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze weet hoe je bij Annemiek als winnaar uit de bus kunt komen en is bang dat het op Geerts boerderie he-le-maal uit de hand gaat lopen.

Aflevering 5: logeren

Advertentie

Ons Yvon nam ons mee naar een tijd waarin Corona nog gewoon een biertje was. Hoe de logeerweek eruit had gezien mét maatregelen van het RIVM? De boerin hieronder gaf alvast een voorproefje…

Boer zoekt vrouw

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer
De kalender-babe probeerde Ons Yvon en vooral zichzelf ervan te overtuigen dat die hele logeerpartij heus zin had, maar was eigenlijk het liefst op de bank blijven liggen. Torso-Steven wilde wel met haar onder het panterkleed, maar wist nog ‘niet precies’ wat de Drentse voor hem voelde. Tip voor Steven: draai dat maar om. PRECIES NIETS. De boerin wilde kriebels, maar kreeg DE KRIEBELS van haar mannen. Haar aanbidders bleven haar op de uiers kijken, maar ze was toch #$%$# geen moedereend die de hele dag gevolgd moest worden?

Ruiter-Erik gooide het bij gebrek aan chemie over een andere boeg en palmde zijn aanstaande schoonvader in met verhalen over embryo’s en ovulaties. Jelte, die eigenlijk was aangenomen om het gesprek gaande te houden, besloot ook een nieuwe koers te varen. “Liefde is meer dan een gespreksonderwerp”, besloot de Fries. Wat liefde is voor Annemiek, daar hebben we nog geen antwoord op. Maar ik weet wel hoe je de meeste kans maakt om door te gaan naar de volgende ronde: blijf gewoon in bed liggen.

Geert Jan - libelle

Geert Jan (61), paardenfokker
GJ stond te stuiteren van opwinding. Eindelijk was het zo ver, EEN HAREM OP ZIJN BOERDERIE! De paardenfokker/patatbakker had letterlijk de slingers opgehangen en knutselde met klamme handjes een spandoek voor zijn vrouwen.

GJ was al dágen zichzelf niet. De Noord-Hollander had zijn 3 vrouwen nu nog helemaal voor zichzelf, maar vroeg of laat zou die vervelende Ons Yvon weer op de stoep staan en hem dwingen er eentje naar huis te sturen. MAAR WIE?! Jacq is warm en zorgzaam, net als Betty. Maar Karine heeft dat óók. GJ’s vrouwen hebben nog iets gemeen: ze waren al voor de koffie klaar met de flauwe grapjes van de nerveuze boer. Betty riep wel dat ‘een mens een mens moet blijven’, maar dat wil niet zeggen dat zij haar leven met dít mens wil delen. Wees vooral jezelf Geert, maar PROBEER RUSTIG TE BLIJVEN!!! Frietje, iemand?

Bastiaan (35), akkerbouwer
Bastiaans vrouwen waren van heinde en (minder) verre gekomen om bij de Zeeuwse casanova te logeren. Buurmeisje-Elise was op de fiets. ‘Dapper’, vond ik-kom-net-uit-LA-Milou die eigenlijk in Duitsland woont. De voortekenen waren veelbelovend: Bas had overalls laten maken en legde globetrotter Milou met geduld uit hoe je aardappels rooit. Maar toen gebeurde het ondenkbare: de bedrijfsleven-misfit verkoos een NETWERKBORREL boven een avond met 3 mooie vrouwen! “Ik kan wel hele dagen werken, maar het mooiste dat het leven te bieden heeft is een leuke vrouw in je leven”, oreerde de Zeeuw. Maar wat de akkerbouwer niet in de gaten had, was dat zijn vrouwen tijdens zijn die-moet-ik-even-nemen-telefoontje in gedachten hun koffers aan het pakken waren. Waar is Ons Yvon als je d’r nodig hebt?

Geert (51), akkerbouwer
Angela nam mijn oproep van vorige week serieus en trok haar hoge laarzen uit de kast voor de logeerweek. Maar verleidster-Vera was niet voor één gat te vangen. Zij was haar laarzen ‘vergeeeeeten’ en natúúrlijk moest jij-stuurt-me-nu-al-bij-Geert haar helpen met passen. Veers voeten bleken gekrompen en haar truitje ook. Ik-flirt-met-iedereen-Vera wilde alvast lepeltjelepeltje met Esther, maar die hield haar schoenen aan en wilde het ‘gewoon leuk’ hebben. Zij en Angela zijn van de harmonie, maar die was tussen de dames nog ver te zoeken. Ze hadden heus geen last van de vrouw die de NATURAL FLOW met haar geflirt met de rijke boer niet wilde verstoren, maar iets zegt met dat ze stiekem hopen dat het klooster van Geerts ouders een hele diepe, donkere kelder heeft…

Jan (35), zorgboerderij
Vorige week hielden Jans vrouwen hun adem al in bij zijn bekentenis dat hij als kersverse single regelmatig te diep in het glaasje keek. Deze week deed hij daar nog een grammetje bovenop: de Noord-Hollander blijkt niet vies van een pilletje en een snuifje op z’n tijd en dat wilde hij toch maar even gezegd hebben. Vliegschaamte-Froukje verslikte zich bijna in een hap pasta en ook Vera werd niet wild van de gedachte dat ze op Hollands Hoop bleek te logeren. Nienke was #teamJan: zij vindt dat je harddrugs prima kunt vergelijken met een glas wijn en neemt het ervan als ze met haar vriendinnen op stap gaat. Toch meende ik zelfs bij de naïeve brunette iets van onrust te zien. Want als zijn illegale uitspattingen daadwerkelijk op één hand te tellen zijn, waarom is hij dan niet bereid dat op te geven voor de vrouw van zijn dromen?

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin

Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM.

Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen.

Advertentie

Eerder extra levering coronavaccin

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen.

Uitnodiging van huisarts

Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.

Janssen vaccin

Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Belangrijke feiten en cijfers over alarmmiddel NL-Alert

Als er in onze omgeving een ramp gebeurt of een noodsituatie ontstaat, informeert de overheid ons via een NL-Alert. Deze melding op je mobiele telefoon vertelt wat er aan de hand is, wat we het best kunnen doen en waar we meer informatie kunnen vinden. Bij wat voor situaties wordt een NL-Alert ingezet? En wat als je ‘m niet ontvangt?

Libelle samen met de Rijksoverheid

Advertentie

Op 14 december 2012 werd NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er heel veel NL-Alerts uitgezonden tijdens allerlei incidenten. Het alarmmiddel wordt door de overheid ingezet bij uiteenlopende noodsituaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

Verschillende situaties

In maart 2020 gebruikte de Rijksoverheid NL-Alert om mensen op te roepen thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Strandgasten kregen afgelopen zomer een NL-Alert om hen te waarschuwen voor gevaarlijke stromingen in zee. Hierbij was het advies om alleen tot kniehoogte het water in te gaan.

Via mobiel én schermen

Als je een NL-Alert ontvangt op je mobiele telefoon, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan bij een appje of e-mail. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, wordt een NL-Alert ook getoond op digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Wat als er tijdens de les een NL-Alert binnenkomt?

Onderstaande video laat zien in wat voor situatie een NL-Alert mensen bijvoorbeeld kan waarschuwen.

Geen NL-Alert ontvangen?

9 op de 10 Nederlanders lezen een NL-Alert direct na ontvangst. Maar wat als je in de buurt van een incident was, maar geen NL-Alert hebt ontvangen? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Je mobiele telefoon stond uit of in de vliegtuigmodus
  • Je had tijdelijk geen bereik
  • Je telefoon was verbonden met een zendmast buiten het getroffen gebied, die het NL-Alert niet uitzond

Controleberichten

De overheid zendt 2 keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit, op de eerste maandag van juni en december rond 12.00. Met dit bericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Ook checkt de overheid hiermee het bereik van NL-Alert. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders ouder dan 12 jaar ontvingen het controlebericht afgelopen december. Op maandag 7 juni 2021 wordt rond 12.00 uur weer zo’n controlebericht uitgezonden.

Kom in actie

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Hier kun je meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Een NL-Alert ontvang je automatisch, hiervoor hoef je niks te doen.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Helaas pindakaas: lenteweer laat nog even op zich wachten

Eerder zag het er nog naar uit dat we dit weekend zonnig weer zouden krijgen, maar het lijkt er op dat we toch nog even geduld moeten hebben. Het weer dat we de afgelopen twee dagen hebben gehad, houdt namelijk nog wel even aan. Volgens Buienradar-meteoroloog Maurice Middendorp laat het lenteweer zich voorlopig niet zien.

En dat is toch een flinke domper…

Advertentie

Volgende week wel droog

Na dagen van grijze wolken, regen en frisse temperaturen was het vooruitzicht van lenteweer érg aantrekkelijk, maar voorlopig zit het er dus nog niet in. Zaterdag en zondag start de dag zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die de zon wegdrukken. Ook maandag en dinsdag is het weer nog niet om over naar huis te schrijven: er valt hier en daar nog een kleine regenbui, maar de rest van de week houden we het waarschijnlijk wel droog. “Het is ook redelijk windstil nu en als de zon schijnt dan merk je echt wel dat het april is,” aldus Middendorp.

Waar dan wel lenteweer?

Hoewel het aardig fris gaat zijn, is het volgens Middendorp verstandig om je alsnog goed in te smeren. “Het voelt buiten misschien niet als halverwege april, maar de zon heeft nu een zonkracht van 4. in de wintermaanden staat de zon laag en voel je dat minder. Maar in de zomermaanden komt de zon steeds hoger te staan en wordt hij steeds feller. Hierdoor kan je sneller verbranden.” Mensen die willen genieten van lenteweer kunnen volgens hem het beste een bezoekje brengen aan het noorden van het land en dan met name het Waddengebied. Daar zal het zonnetje volgende week lekker schijnen en kan het tot wel 17 graden worden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin

Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM.

Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen.

Advertentie

Eerder extra levering coronavaccin

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen.

Uitnodiging van huisarts

Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.

Janssen vaccin

Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien