Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Boer zoekt vrouw'-blog: kiest Jan de wieg of het stapelbed?

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze weet wie voor Geert écht de wauw-factor heeft en ze verdenkt Annemiek ervan dat ze de wekker op 2 minuten zette. 

Aflevering 3: de speeddates.

Advertentie

De boeren aan de ene kant van de plomp, de dates aan de andere. Ik hoopte even dat de KRO-NCRV een Corona-protocol had ingevoerd, maar daar had ten tijde van de speeddates nog niemand van gehoord. Er werd – vooral door Geert – dan ook weer volop gekust en geknuffeld.

Boer zoekt vrouw

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

Miss Juni was jaloers: zij had met haar vriendinnen de hele nacht moeten doorhalen om de ruim 600 liefdes-epistels door te akkeren, terwijl boer Geert gewoon een foto met een begeleidend zinnetje kreeg. Tijdens het tenenkrommende applaus-moment dat Ons Yvon had georganiseerd om de sfeer er een beetje in te brengen, zonk de moed haar helemaal in de klompen. DIE MANNEN LEKEN HELEMAAL NIET OP HUN FOTO!!! Eerlijk is eerlijk: ik had uit die 633 brieven ook iets meer mannelijk schoon verwacht. Toen de boerin vervolgens ook nog in haar panty op een tuinstoel werd geparkeerd, daalde de sfeer helemaal tot het vriespunt. Geen onderzetter stemde de Drentse schone nog vrolijk, al leek ze even op te leven toen ze bedsokken kreeg. Waar de speeddate voor de meeste boeren véél te kort was, verdenk ik Annemiek ervan dat ze de wekker een paar minuten eerder zette. De boerin heeft het na 2 minuten namelijk al wel bekeken. Wat ze precies zag? 10 mannen met wie ze géén beschuitje wil eten. Ai…

Geert (51), akkerbouwer

‘Jij bent ook alleen?’ Boer Geert had alleen ploatjes gekeke, dus checkte hij nog even voor de zekerheid of date Esther wel vrijgezel was. De brief van Jolanda had hij wel helemaal uitgelezen, die bestond uit een zin omdat Jo heus wel wist dat de Noord-Brabander zijn selectie op de ploatjes ging maken. Geert vond dat ze elkaar geen mietje moesten noemen. Dat deden ze dan ook niet. Met date Angela tilde hij het gesprek naar een hoger plan. De blondine zocht een aanvulling in haar leven. Geert ook. “Anders zoek je naar niks. En niks is er niet. Dus ja, dan hoef je ook niet te zoeken.” Tegen mooiste-meisje-Vera zei Geert-de-Grote maar weinig. Vera was te druk met praten over dat ze niet zoveel moest praten. Wel mocht ze door naar de volgende ronde, want ze is een mooi ploatje, óók van de achterkant. Maar wauw-factor of niet, dit is niet de vrouw die in Geerts museum gaat wonen. Wie wel? Maryse natuurlijk!

Geert Jan (61), paardenfokker

De paardenfokker/patatbakker kreeg een reddingsboei en een houten paard cadeau. Mieke had geen cadeautje meegenomen want zíj was jarig en Geert Jan was haar cadeau. Maar eerst even aftasten natuurlijk. Dat ging snel. Want het was misschien ongelooflijk, maar Mieke vindt álles leuk wat Geert ook leuk vindt. Hij verzamelde al zijn moed om haar een compliment te geven over haar blauwe kijkers. Mieke haastte zich te zeggen dat zijn ogen óók blauw waren. Geen dank, graag gedaan. Het was een leuke date. Mandarijntje, iemand?

Bastiaan (35), akkerbouwer

Ons Yvon wilde de Zeeuw wel door elkaar schudden. Wilde hij écht op dagdate met ik-zat-vorige-week-nog-in-LA-Milou? En met de marinier zonder vaste basis? Ons Yvon is natuurlijk niet van gisteren: zij weet na 10 seizoenen BZV wel hoe het afloopt met fictieschrijvers en globetrotters die het boerenleven romantiseren. KIES HET BUURMEISJE MET HET KIPPENHOK, leek ze te willen schreeuwen. Bas haalde zijn schouders op en trok zijn eigen plan. Hij gaat voor de klik. En daar is geen woord Spaans bij.

Jan (35), zorgboerderij

Ik wil date Nienke graag aanmelden voor het Guiness book of records. De brunette verpulverde alle records door op een eerste date na 4 MINUTEN EN 23 SECONDEN te beginnen over – jawel – haar kinderwens. Jan had daar ook al over na zitten denken en wilde nog geen deuren dichtgooien. Sterker nog, hij had wel zin in een 2e leg. Met klapperende eierstokken huppelde de brunette naar Ons Yvon om te vertellen wat een héérlijke man de Noord-Hollander is. Ze is door naar de volgende ronde, maar het klikte óók met vliegschaamte-Froukje en de kleiende Vera. Toch heeft Nienke voorlopig slechts één echte concurrent: heel-veel-raakvlakken-Lotte. De hamvraag: wordt het een wieg of een stapelbed?

Ps: Wie hing daar nou met z’n benen in de plomp? De broeken van de boeren waren nog droog…

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: KRO-NCRV

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Voorlopig geen vakantie in het buitenland: negatief reisadvies verlengd

Begon jij stiekem ook al te dromen van een vakantie in het buitenland en was je misschien al wat plannen voor de eventuele bestemming aan het maken? Helaas: een vakantie zit er voorlopig niet in. Het negatieve reisadvies is namelijk verlengd tot 15 april. 

Het advies gold in principe tot 31 maart.

Advertentie

Negatief reisadvies

Vooralsnog geldt: ga niet naar het buitenland, tenzij het strikt noodzakelijk is. Hoewel deze maatregel was ingesteld tot 31 maart, zal het demissionaire kabinet het zeer waarschijnlijk verlengen naar 15 april. Dit werd geschreven door de Telegraaf en bronnen in Den Haag bevestigen dit nieuws.

Dit betekent dus ook dat het definitieve besluit nog niet genomen is, maar ingewijden zeggen dat dit een formaliteit is. Op maandagavond maken Rutte en De Jonge het nieuws waarschijnlijk bekend tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. Die persconferentie is een week vervroegd vanwege de verkiezingen op 15, 16 en 17 maart.

Zwemles

De verlenging van het negatieve reisadvies is overigens niet het enige wat Rutte en De Jonge morgen zullen aankondigen. Er is gelukkig ook beter nieuws: kinderen kunnen vanaf half maart weer zwemles krijgen in binnenbaden.

Gisteren werd al duidelijk dat het er geen grote versoepelingen zullen komen. Wel worden er voorbereidingen getroffen om de maatregelen over drie weken iets te versoepelen. Hiervoor moeten de besmettingscijfers wel eerst flink dalen. Als dat eenmaal gebeurt, kan het zelfs zijn dat de terrassen weer open kunnen en dat er weer fysiek onderwijs gegeven kan worden op hbo’s en universiteiten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Peter Heerschop ontroert met eerbetoon aan overleden vriend en moeder

Het was een bewogen week voor Peter Heerschop. Op dezelfde dag verloor hij zijn goede vriend en collega Jeroen van Merwijk, en overleed ook zijn moeder. In De week van Peter op radio 538 brengt de cabaretier daarom een eerbetoon aan beide dierbaren, wat voor heel wat emoties zorgt in de radiostudio.

In de Radio 538 Ochtendshow schuift Peter Heerschop iedere vrijdag aan, om met een column het nieuws van de week te bespreken. De ene keer gaat dit gepaard met een lach, de andere keer met een traan.

Advertentie

Groot verlies

Jeroen van Merwijk overleed woensdag aan de gevolgen van darmkanker. Een groot verlies voor Nederland en voor Peter Heerschop, die goed bevriend was met de cabaretier. Maar op de dag dat hij te horen kreeg dat Jeroen overleden was, belde zijn zus. Ze had verdrietig nieuws. Wat bleek? Hun moeder was ook overleden.

Emotioneel eerbetoon

Vrijdag staat Peter Heerschop dan ook stil bij deze emotionele week. In zijn column brengt hij ditmaal geen grappen en grollen ten gehore, maar een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden vriend en moeder. “Daar zit ze, mijn moeder. Ze is dood. Ik kijk naar haar. Ik maak een diepe buiging. En het lijkt alsof ze zegt: zie je, als je lief bent, dan buigen de mensen voor je. ’s Nachts rijdt mijn vrouw me terug naar huis. En in mijn hoofd zingt Jeroen”, klinkt een stukje van de column van Peter Heerschop.

Je kunt het hele eerbetoon van Peter bij Radio 538 hieronder bekijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 538. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Bizar: vrouw ontdekt heel appartement achter badkamerspiegel

Wat extra ruimte in ons huis kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken, maar wat zou je doen als je er plotseling achterkomt dat er een heel appartement achter de badkamerspiegel te vinden is? De 26-jarige Samantha Hartsoe deed deze bijzondere ontdekking in haar badkamer én deelde alles op Tiktok. 

Advertentie

New York

Samantha woont met haar huisgenoten in een appartement in New York. Ze vonden het al langere tijd vreemd dat het steeds zo ontzettend koud was in de badkamer, ondanks dat er geen koude lucht uit de roosters kwam. In het eerste Tiktok-filmpje laat ze zien dat er een briesje in de badkamer staat: haar haar beweegt door deze koude ‘tocht’.

@samanthartsoeseriously never would I have expected to find this… and I documented all of it #mystery #fyp #nyc #secret #foryou #apartment #storytime♬ Mysterious – Andreas Scherren

Badkamerspiegel

Ze gaat verder op onderzoek uit en komt erachter dat die koude lucht vanachter de badkamerspiegel komt. Als ze deze een beetje verschuift, ziet ze dat de spiegel niet helemaal vastzit. Ze vraagt haar huisgenoten te helpen om de spiegel van de muur af te halen, om zo beter te kunnen zien wat erachter zit. En dan staan de drie huisgenoten voor een bizarre ontdekking: er zit een behoorlijk gat achter de spiegel. En dat niet alleen: verderop is een andere kamer te zien.

@samanthartsoeHOW IS THIS IN MY BATHROOM WALL #mystery #nyc #apartment #secret #storytime #fyp♬ Mysterious – Andreas Scherren

Horrorfilm

Het is het perfecte scenario voor een horrorfilm. En ondanks dat Samantha geen idee heeft wat er in deze andere kamer zit, en of er misschien wel iemand woont, gaat ze op verder onderzoek uit. Gewapend met een mondmasker, een zaklamp op haar hoofd én een hamer, wurmt ze zich door het gat. Ze ziet al snel dat er teken van leven is en loopt verder. Zo komt ze erachter dat ze in een compleet ander appartement staat.

Tocht

Het raam in dit appartement stond open, wat de kou in hun badkamer dan ook verklaard. Uiteindelijk verlaat ze het appartement door de voordeur, waarna ze op een heel andere plek in het appartementencomplex uitkomt. In de laatste video laat ze weten dat haar huisbaas morgen een telefoontje kan verwachten.

@samanthartsoeTRULY a new meaning to a “hole in the wall” #mystery #nyc #apartment #secret #storytime #fyp #foryou♬ Oh No – Kreepa

@samanthartsoecrawled through a wall for this mystery so enjoy the finale 🕵🏻♀️ #mystery #nyc #apartment #secret #storytime #storytime #fyp #foryou♬ Mysterious – Andreas Scherren

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Tiktok. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Katja Schuurman knuffelt met dochtertje & Marieke Elsinga danst op tafel

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Advertentie

Rik van de Westelaken

Het 21e avontuur van Wie is de Mol? zit erop! Na weken speculeren weten fans dan eindelijk wie de Mol is. En daar staat ook presentator Rik van de Westelaken even bij stil, met een foto van de finale-uitzending. “Bedankt voor de enthousiaste reacties” schrijft hij.

Katja Schuurman

Trotse moeder Katja deelt een zoet en zonnig kiekje met haar kleine dochtertje Coco Loulou. Het meisje werd in augustus geboren en is alweer gegroeid als kool.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Natasja Froger

In huize Froger is het knutseltijd! Natasja deelt op Instagram een gezellig filmpje waarin ze met haar kleindochter aan het knutselen is geslagen. Het doet haar denken aan haar eigen jeugdjaren, schrijft ze erbij. “Voor mij was het al even geleden maar zo leuk om dit samen met Kaycee te doen. En dat trotse hoofd als het af is!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasja Froger (@natasjafroger)

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga is verhuisd! Zij en haar partner zijn gaan samenwonen, en om dat te vieren danst ze op tafel. De kast is echter minder blij, schrijft ze grappend bij de foto. “Op de (omgekeerde) tafel dansen, want we zijn verhuisd! Al moet Kieks nog even wennen. Al d’r eten uitgekotst… Geluk bij een ongeluk dat de nieuwe bank er nog niet is!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke Elsinga (@mariekeelsinga)

Kim Feenstra

Trotse moeder Kim Feenstra heeft zichzelf en haar zoontje Brooklyn in matchende outfits gestoken, wat ze natuurlijk met haar volgers deelt op Instagram. Allebei dragen ze sportieve sneakers en een legging van hetzelfde merk en de volgers van het model smelten bij de lieve foto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Feenstra (@k2im)

Miljuschka Witzenhausen

Zin om de keuken in te duiken deze zondag en wat lekkers te bakken? Op Instagram deelt Miljuschka een zalig recept voor een zomerse limoen cheesecake waar het water je al van in de mond loopt door ernaar te kijken. Bakkers klaar? Bakken maar!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miljuschka (@miljuschka)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien