Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Boer zoekt vrouw'-blog: kiest Jan de wieg of het stapelbed?

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze weet wie voor Geert écht de wauw-factor heeft en ze verdenkt Annemiek ervan dat ze de wekker op 2 minuten zette. 

Aflevering 3: de speeddates.

Advertentie

De boeren aan de ene kant van de plomp, de dates aan de andere. Ik hoopte even dat de KRO-NCRV een Corona-protocol had ingevoerd, maar daar had ten tijde van de speeddates nog niemand van gehoord. Er werd – vooral door Geert – dan ook weer volop gekust en geknuffeld.

Boer zoekt vrouw

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

Miss Juni was jaloers: zij had met haar vriendinnen de hele nacht moeten doorhalen om de ruim 600 liefdes-epistels door te akkeren, terwijl boer Geert gewoon een foto met een begeleidend zinnetje kreeg. Tijdens het tenenkrommende applaus-moment dat Ons Yvon had georganiseerd om de sfeer er een beetje in te brengen, zonk de moed haar helemaal in de klompen. DIE MANNEN LEKEN HELEMAAL NIET OP HUN FOTO!!! Eerlijk is eerlijk: ik had uit die 633 brieven ook iets meer mannelijk schoon verwacht. Toen de boerin vervolgens ook nog in haar panty op een tuinstoel werd geparkeerd, daalde de sfeer helemaal tot het vriespunt. Geen onderzetter stemde de Drentse schone nog vrolijk, al leek ze even op te leven toen ze bedsokken kreeg. Waar de speeddate voor de meeste boeren véél te kort was, verdenk ik Annemiek ervan dat ze de wekker een paar minuten eerder zette. De boerin heeft het na 2 minuten namelijk al wel bekeken. Wat ze precies zag? 10 mannen met wie ze géén beschuitje wil eten. Ai…

Geert (51), akkerbouwer

‘Jij bent ook alleen?’ Boer Geert had alleen ploatjes gekeke, dus checkte hij nog even voor de zekerheid of date Esther wel vrijgezel was. De brief van Jolanda had hij wel helemaal uitgelezen, die bestond uit een zin omdat Jo heus wel wist dat de Noord-Brabander zijn selectie op de ploatjes ging maken. Geert vond dat ze elkaar geen mietje moesten noemen. Dat deden ze dan ook niet. Met date Angela tilde hij het gesprek naar een hoger plan. De blondine zocht een aanvulling in haar leven. Geert ook. “Anders zoek je naar niks. En niks is er niet. Dus ja, dan hoef je ook niet te zoeken.” Tegen mooiste-meisje-Vera zei Geert-de-Grote maar weinig. Vera was te druk met praten over dat ze niet zoveel moest praten. Wel mocht ze door naar de volgende ronde, want ze is een mooi ploatje, óók van de achterkant. Maar wauw-factor of niet, dit is niet de vrouw die in Geerts museum gaat wonen. Wie wel? Maryse natuurlijk!

Geert Jan (61), paardenfokker

De paardenfokker/patatbakker kreeg een reddingsboei en een houten paard cadeau. Mieke had geen cadeautje meegenomen want zíj was jarig en Geert Jan was haar cadeau. Maar eerst even aftasten natuurlijk. Dat ging snel. Want het was misschien ongelooflijk, maar Mieke vindt álles leuk wat Geert ook leuk vindt. Hij verzamelde al zijn moed om haar een compliment te geven over haar blauwe kijkers. Mieke haastte zich te zeggen dat zijn ogen óók blauw waren. Geen dank, graag gedaan. Het was een leuke date. Mandarijntje, iemand?

Bastiaan (35), akkerbouwer

Ons Yvon wilde de Zeeuw wel door elkaar schudden. Wilde hij écht op dagdate met ik-zat-vorige-week-nog-in-LA-Milou? En met de marinier zonder vaste basis? Ons Yvon is natuurlijk niet van gisteren: zij weet na 10 seizoenen BZV wel hoe het afloopt met fictieschrijvers en globetrotters die het boerenleven romantiseren. KIES HET BUURMEISJE MET HET KIPPENHOK, leek ze te willen schreeuwen. Bas haalde zijn schouders op en trok zijn eigen plan. Hij gaat voor de klik. En daar is geen woord Spaans bij.

Jan (35), zorgboerderij

Ik wil date Nienke graag aanmelden voor het Guiness book of records. De brunette verpulverde alle records door op een eerste date na 4 MINUTEN EN 23 SECONDEN te beginnen over – jawel – haar kinderwens. Jan had daar ook al over na zitten denken en wilde nog geen deuren dichtgooien. Sterker nog, hij had wel zin in een 2e leg. Met klapperende eierstokken huppelde de brunette naar Ons Yvon om te vertellen wat een héérlijke man de Noord-Hollander is. Ze is door naar de volgende ronde, maar het klikte óók met vliegschaamte-Froukje en de kleiende Vera. Toch heeft Nienke voorlopig slechts één echte concurrent: heel-veel-raakvlakken-Lotte. De hamvraag: wordt het een wieg of een stapelbed?

Ps: Wie hing daar nou met z’n benen in de plomp? De broeken van de boeren waren nog droog…

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: KRO-NCRV

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien