Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Vrouw (61) krijgt boete van 200 euro na stelen chocoladereep van 74 cent

Stelen mag niet. Zelfs niet als je 60+ bent en een chocoladereep die nog geen 1 euro kost in je zak steekt. 

Maar dat een 61-jarige vrouw uit Emmen zó fiks beboet wordt voor het stelen van en reep van 74 cent…

Advertentie

200 euro boete
De dame stal de chocoladereep in een supermarkt in Dalen, meldt de politie op Twitter. Ze werd betrapt door personeel van de winkel. Dat belde de politie, die genadeloos was tegenover de vrouw: ze moet 200 euro betalen. Even ter vergelijking: voor door rood rijden betaal je slechts 30 euro meer, namelijk 230 euro.

Belachelijk hoog
De boete is dan ook flink overdreven, oordelen velen op Facebook. “Oké, stelen mag niet, maar ik vind wel dat er dan een boete moet zijn naar het product. Dus bijvoorbeeld 25 euro boete voor het stelen van een reep chocolade. 200 euro is te gek voor worden”, vindt er één. “Kunnen ze beter boetes uitdelen waar het echt nodig is, bijvoorbeeld voor roekeloos rijden. (…) En er zijn zoveel mensen die oude mensen bestelen. Díe moeten ze oppakken en een boete laten betalen, en niet voor 1 reep zo’n belachelijk hoog bedrag eisen”, oordeelt een ander.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Een reep chocolade is heerlijk bij een kopje koffie of thee:

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien