Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Híer kun je een boete krijgen als je kind een pestkop blijkt te zijn

Geen enkele ouder wil horen dat zijn kind een pestkop is, maar in het stadje Wisconsin Rapids in de Amerikaanse staat Wisconsin kun je er ook nog voor gestraft worden. Er ligt daar momenteel een wetsvoorstel op tafel waarbij ouders een fikse boete kunnen krijgen als blijkt dat hun kind een pestkop is.

De boete kan oplopen tot 313 dollar, wat neerkomt op zo’n €275.

Advertentie

Gevangenisstraf
Helemaal nieuw is het wetsvoorstel niet. In Plover, een stadje in dezelfde staat, werd in 2015 ook al een boetesysteem bij pestgedrag wettelijk vastgelegd. Ook in North Tonawanda, in de staat New York, riskeren ouders nu al een boete tot €220 én zelfs een gevangenisstraf tot 15 dagen wanneer hun kinderen hardleerse pestkoppen blijken te zijn.

Afschrikmiddel
Volgens stadsjurist Luke Brown heeft de politie sinds het ingaan van de wet in 2017 al een handvol waarschuwingen gestuurd naar ouders na pestgedrag van hun kinderen, maar is er tot nu toe nog niemand beboet of in de cel beland. Volgens lokale functionarissen kunnen dit soort pestwetten vergeleken worden met anti-spijbelwetgeving; het dient vooral als afschrikmiddel. Tot boetes en celstraffen komt het (gelukkig) bijna nooit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien