Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Financieel bedankje: medewerkers in de zorg krijgen verdiende bonus

Dubbele diensten draaien en dag en nacht aan het werk: de medewerkers in de zorg hebben sinds de corona-uitbraak nog harder gewerkt dan ze al deden. Om hen te bedanken voor de inspanning trekt het kabinet nu 800 miljoen euro uit.

Het bericht is net uitgestuurd: medewerkers in de zorg kunnen rekenen op een bonus van 1000 euro netto. Dat laat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge weten. Ook vertelt hij dat de bonus in het najaar wordt uitgekeerd.

Advertentie

Coronabonus voor medewerkers in de zorg

Deze ‘coronabonus’ is in het leven geroepen om verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers, te bedanken voor hun inzet. De bonus is trouwens niet voor iedereen. Zo maken artsen geen aanspraak op de duizend euro.

De bonus hangt al een tijdje in de lucht. Sinds het begin van de coronacrisis vraagt de Tweede Kamer er namelijk al om, nu zit het er dan echt aan te komen. Hoe de betaling precies in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk, maar in het najaar kan het zorgpersoneel er in ieder geval op rekenen.

Helden in de zorg

Een voorbeeld van één van de helden in de zorg is Karin (38). Ze werkt op een huisartsenpost in Brabant. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de druk op haar baan enorm toegenomen. Tussen haar nachtdiensten door heeft ze tijd gevonden om ons te vertellen over de huidige situatie in de zorg. “De schaarste aan beschermende materialen is écht heel erg groot.” Lees hier het hele interview.

De klachten van hooikoorts lijken namelijk verdacht veel op de verkoudheidsklachten van COVID-19. Denk aan een neusverkoudheid, kriebelhoest en niesbuien. Dokter Rutger legt uit hoe je het verschil kunt herkennen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien