Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Brandweermannen waarschuwen voor het spelen met een tuinslang met warm weer

Als het warm weer is, vinden kinderen het hartstikke leuk om met water in de tuin te spelen. In een zwembadje, met waterballonnen of met een tuinslang. De pret kan niet meer op. Toch waarschuwen brandweermannen voor het spelen met een tuinslang.

Volgens de brandweer van Las Vegas kan het water in een tuinslang, die in de zomer wordt blootgesteld aan direct zonlicht, opwarmen tot maar liefst 60 graden Celsius. “Dit kan brandwonden veroorzaken, vooral bij kinderen en dieren”, leggen ze uit.

Advertentie

Afkoelen
De brandweermannen adviseren daarom om de slang eerst even op het gras te laten lopen, zodat het warme water eruit is en de slang kan afkoelen. Daarna kun je veilig samen met de kinderen genieten van een leuk waterspelletje in de zon.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: iStock

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien