Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze brief van 94-jarige man aan 'jongelui' gaat het internet over

Jan Hoek uit Rotterdam wil jongeren motiveren om zich nog even aan de coronamaatrdegelen te houden. De man van 94 jaar deed dit door een open brief te schrijven aan de ‘jongelui’, die vervolgens geplaatst werd in het AD. Inmiddels gaat de bijzondere brief het internet over.

Een foto van het krantenartikel wordt massaal gedeeld en geliket op social media.

Advertentie

Open brief van oude man aan jongeren

In de brief schrijft de oude man, geboren in 1925, dat zijn jeugd ook niet makkelijk was. Hij werd 15 in het jaar dat de oorlog uitbrak. Hij mocht na 20.00 uur ’s avonds niet naar buiten vanwege de avondklok. Hij kwam terecht in een grote razzia en werd afgevoerd om te werken in Duitsland.

Toen de oorlog voorbij was, wilde hij het normale leven weer oppakken, maar kreeg hij een oproep voor de dienstplicht. Hij vertrok naar Nederlands-Indië, een tijd die hij nog steeds probeert te vergeten.

Hou je aan de coronamaatregelen

Hij sluit zijn brief af met: “In oktober 1949 keerden we terug. Ik werd kort daarop 25. Jongelui, wat ik wil zeggen: wij waren 10 jaar van onze jeugd kwijt. Probeer nou nog een klein jaar de rug recht te houden. Dan kun je na klein jaar waarschijnlijk weer volop van je jonge leven genieten. Ik ben 94 jaar, maar ik reken op jullie.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: iStock

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien