Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Britt Dekker brengt ode aan haar moeder die op de ic werkt

Britt Dekker deelt op Instagram een ode aan haar moeder (en alle andere zorgverleners) die op de ic werken en nog altijd hard vechten tegen het coronavirus. 

Onder andere Thomas Berge, Tim Douwsma, Bizzey en Famke Louise lieten maandagavond via social media weten dat zij zich niet langer houden aan de coronamaatregelen van het kabinet. Dit bericht deelden zij onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Bij Britt Dekker is deze actie in het verkeerde keelgat geschoten. Ze voelt zich dan ook ‘verplicht’ om er iets over te zeggen. Ze vraagt haar volgers om wél mee te doen.

Advertentie

Helemaal alleen

“Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de ic. Iets wat ik haar en alle ic-collega’s in ons land nooit meer gun”, schrijft ze bij een foto van haar moeder in een beschermend pak op de afdeling intensive care. “Zij zijn degene die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten (ouders, broers, zussen, geliefde, beste vrienden) die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen.”

De kwetsbaren beschermen

Britt laat weten onwijs trots te zijn op alle zorgverleners. “Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel “mee blijven doen” om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hoi lieve lieve volgers. Velen van jullie zien bij artiesten waar jullie tegenop kijken de hashtag #ikdoenietmeermee voorbij komen. Aangezien jullie, mijn volgers, tot dezelfde doelgroep behoren voel ik me verplicht er iets over te zeggen. Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun. Zij zijn degene die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten (ouders,broers,zussen,geliefde,beste vrienden) die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel “ mee blijven doen “ om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen. #ikdoewelmee

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

Zorgmedewerkers geven antwoord op de vraag: “Als ik aan de coronacrisis denk, dan denk ik aan…”:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien