Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Britt Dekker: "Met de organen van mijn vader zijn al 6 levens gered"

Britt Dekker zat eigenlijk bij De Wereld Draait Door om te praten over de paardensport, maar werd door Matthijs van Nieuwkerk ook even aan de tand gevoeld over de nieuwe donorwet. 

Aanstaande dinsdag stemt de Eerste Kamer over een nieuwe donorwet waarbij iedere Nederlander automatisch orgaandonor wordt, tenzij je aangeeft dat je dit liever niet wil.

Advertentie

Ook in De Wereld Draait Door ging het over dit thema. Realityster Britt Dekker zat bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel en vertelde dat haar in november overleden vader ondertussen al zes mensenlevens heeft kunnen redden omdat hij geregistreerd stond als orgaandonor.

De geëmotioneerde Britt vertelt dat ze het bijzonder vindt dat de organen van haar vader voortleven in de lichamen van andere mensen, waaronder een 25-jarige die een nieuwe nier nodig had. Omdat Britt zelf ook 25 is, was dit voor haar extra bijzonder.

Op Twitter steken mensen Britt Dekker massaal een hart onder de riem:

Ook registeren als donor? Dat kan hier.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP.

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien