Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Britten weten het zeker: queen Elizabeth gaat over 1,5 jaar met pensioen

Het lijkt erop dat de Britse koningin Elizabeth (93) binnenkort met pensioen zal gaan. Diverse Britse media denken dat ze over 18 maanden de troon overdraagt aan haar zoon, prins Charles (71). 

Queen Elizabeth zit momenteel al 67 jaar op de troon.

Advertentie

Naadloos
Volgens Britse koningshuisdeskundigen zal de troonopvolging plaatsvinden in augustus 2021. Dan viert Elizabeth haar 95e verjaardag en zal ze naar verwachting het stokje overdragen aan haar zoon, prins Charles. “Hare Majesteit is zich bewust van haar leeftijd en wil ervoor zorgen dat wanneer de tijd komt, de overgang van de Kroon naadloos verloopt”, legt een voormalig lid van de koninklijke hofhouding uit aan Daily express.

Overdragen
Het liefst zou queen Elizabeth dus zelf de troon overdragen. “Ik begreep dat de koningin er goed over heeft nagedacht en dat ze, als ze nog in leven is op 95-jarige leeftijd, serieus zal overwegen het bewind aan Charles over te dragen.” Andere Britse media melden ook dat er al diverse gesprekken worden gevoerd over het pensioen van Elizabeth.

Gezondheid
Koningin Elizabeth is momenteel ’s werelds langst regerende vorst. Volgens de officiële regels kan ze niet officieel met pensioen gaan zonder ook afstand te doen van haar troon. Wel kan ze stoppen met al haar koninklijke werkzaamheden, mocht haar gezondheid het niet meer toelaten. Als dat het geval is, zal Charles haar taken overnemen. De afgelopen jaren is dat een paar keer het geval geweest.

Gek op de royals? In deze luxe royal special van Libelle van maar liefst 148 pagina’s staan de meest bijzondere foto’s van ons koningshuis. En natuurlijk ook veel moois over queen Elizabeth en andere buitenlandse koningshuizen.

Koninklijk jaar in beeld: Libelle Royal
Koninklijk jaar in beeld: Libelle Royal
€7,95
Bestel hier

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily express, RTL Boulevard. Beeld: ANP

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien