Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Kijkers smullen van burenruzie om papegaai in ‘De rijdende rechter’

In De rijdende rechter was woensdagavond te zien hoe meneer Peper uit Leeuwarden het aan de stok kreeg met zijn bovenbuurvrouw mevrouw Döderlein. Dat had alles te maken met meneer Peper’s papegaai Karel.

In 2017 komt meneer Peper onder mevrouw Döderlein te wonen. Al snel ontdekt de bovenbuurvrouw dat meneer Peper een papegaai heeft, die graag een deuntje zingt. En dan vooral continu hetzelfde deuntje achter elkaar. Gek wordt ze ervan. Ze beschuldigt meneer Peper van geluidsoverlast, maar hij vindt op zijn beurt dat zijn bovenbuurvrouw hem lastig valt. Mevrouw Döderlein stopt briefjes in zijn brievenbus en dat ziet hij als stalking. Daarnaast is mevrouw Döderlein bang voor de dochter van meneer Peper, die haar zou treiteren en intimideren.

Advertentie

Lawaaipapegaai

Kortom: het contact tussen de 2 buren is erg slecht. Mevrouw Döderlein schakelt Mr. John Reid in om de zaak op te lossen. Ze presenteert hem een boekje waarin ze keurig heeft bijgehouden wanneer en hoelang papegaai Karel geluid produceert. Maar is Karel wel de veroorzaker van dat geluid?

Reacties

Op Twitter zijn de reacties op de aflevering wisselend. De een begrijpt de buurvrouw goed, de ander moet vooral lachen om haar probleem met de papegaai.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: KRO-NCRV

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien