Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Caroline: "Wees heel eerlijk: ga je dit ooit nog aantrekken?"

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

“Wat heb je een apart jurkje aan.” Mijn vriend keek me vragend aan. Ik zag er namelijk ronduit belachelijk uit, dat wist ik zelf ook wel. Dus legde ik hem uit dat ik een plan had bedacht om mijn kledingkast uit te mesten. Een of twee keer in de week trok ik een kledingstuk aan dat ik nooit droeg, om welke reden dan ook. Die dag was het dat nachthemdachtige jurkje in een kleur die niets voor me deed. Eerder die week een broek waarin ik er uitzag alsof er tien centimeter van mijn benen was afgezaagd. Ik voelde me beide dagen behoorlijk ongemakkelijk, dus ’s avonds nam ik zonder moeite een besluit: de broek belandde uiteraard in de zak voor het Leger des Heils, het jurkje was ook een grote kanshebber.

Advertentie

Minder extreme oplossing
Een andere, misschien wat minder extreme oplossing is om al je kledinghangers ‘dezelfde kant op te laten kijken’. Als je iets aangehad hebt, hang je de kledinghanger andersom. Kijk na een tijdje (bijvoorbeeld drie maanden later) wat nog op de beginmanier hangt: dat zijn de kleren die je dus níet draagt. Pak een vuilniszak, haal ze uit de kast en wees heel eerlijk: ga je ze ooit nog aantrekken? Nee? Weg ermee!

Goed gevoel
Soms doet dat een beetje pijn, ik weet het, omdat je er goede herinneringen aan hebt. Aan een mooie gebeurtenis of aan de tijd dat je nog met gemak in maat 36 paste… Maar kleding die je elke keer confronteert met de vraag: waarom heb ik dit ooit gekocht, is ballast. En een opgeruimde kast biedt, behalve overzicht, natuurlijk weer ongekende mogelijkheden. Bovendien geeft het mij altijd een goed gevoel als ik een tas kleren doneer of als ik er een vriendin blij mee kan maken.

Miskopen
Op internet is trouwens een levendige handel in kleding en schoenen, kijk maar eens op Marktplaats. Helemaal niet vervelend natuurlijk als je nog een paar tientjes overhoudt aan je vrijwel nooit gedragen miskopen…

caroline_griep Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Portret Caroline: Suzanne Liem. Beeld: Getty Images

 

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien