Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Ken jij ze nog? Zó ziet de cast van 'Q & Q' er nu uit

Zat jij vroeger ook aan de buis gekluisterd wanneer Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant op de buis waren? Groot gelijk, in het dorpje Runkum was immers altijd wat te beleven.

En dat is ondertussen alweer 43 jaar geleden. Wij vroegen ons dus af: hoe gaat het tegenwoordig met de cast?

Advertentie

Q & Q
In de eerste reeks afleveringen leren Aristides en Wilbur elkaar in het bos kennen toen Aristides aan het fotograferen was. Ze maakten een foto die in eerste instantie mislukt leek te zijn. Pas toen de twee de foto’s lieten ontwikkelen, bleek dat er een dode man op de foto te zien was. Niemand in Runkum gelooft de jongens,  dus moeten ze zelf op pad om de misdadiger op te sporen.
In de tweede reeks luistert Wilbur een telefoongesprek af. Hij ontdekt dat er bij een schilderijdiefstal per ongeluk twee politieagenten zijn neergeschoten en besluit opnieuw om het zelf te gaan oplossen. Opa en Akkie helpen de moedige jongens en doen vervolgens nog meer spannende ontdekkingen.

De cast
Aristides Quarles – Erik van ’t Wout
Na zijn rol bij Q & Q speelde Erik nog andere rollen bij onder andere ‘Dokter Vlimmen’ en ‘De Mannetjesmaker’. In de jaren ’90 heeft hij geregisseerd bij onder andere Baantjer, Spoorloos Verdwenen en Dokter Deen.

Akkie Staan – Tamar Baruch
Na haar rol als Akkie speelde ze in de jaren ’80 in de film ‘Bastille’. Vervolgens had ze veel kleine rollen in Nederlandse films en ook in verschillende Franse films. Dat is niet alles, want Tamar was ook te zien in de comedyserie Willemspark en is stemacteur geweest in animatiefilms.

#sriraith

Een bericht gedeeld door Tamar (@tamarbaruchofficial) op

Wilbur Quant – Martin Perels
Na het spelen in ‘Orimoa’ en Q & Q ging Martin niet verder als acteur. Hij werkte een tijd in de tricotbreierij van zijn vader en vertrok daarna voor 10 jaar naar Australië. Hij keerde terug naar Nederland, maar is op 44-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor.

Opa Reinier Quarles van Ispen – Bob de Lange
Na zijn carrière bij Q & Q was Bob nog te zien bij ‘De Stille Kracht’, ‘Van oude mensen, die dingen die voorbijgaan’ en ‘Pinkeltje’. Op 62-jarige leeftijd is hij overleden aan een hartaanval.

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Beeld: Instagram en Twitter

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien