Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dít mooie initiatief van Claudia de Breij met Roxeanne Hazes gaat plaatsvinden op 5 mei

Op 5 mei om 16.55 (5-voor-5) zal door heel Nederland het lied Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy klinken.

Dat hebben het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Bevrijdingsfestivals besloten.

Advertentie

Eigen versie van Hazes

Ambassadeur van de Vrijheid, Roxeanne Hazes, heeft op verzoek een eigen versie van het nummer van Ramses Shaffy gemaakt. Het comité nodigt alle radiozenders uit om het lied op exact dat tijdstip uit te zenden. De Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging heeft daarbij gemeld dat de beiaardiers van onder meer de Martinitoren in Groningen, de Peperbus in Zwolle en de St. Bavokerk in Haarlem het nummer ten gehore gaan brengen.

Anders dan andere jaren

Door de coronacrisis kan de reguliere Dodenherdenking en viering van de vrijheid op 4 en 5 mei niet doorgaan. Toch wil het Nationaal Comité ook dit jaar stilstaan bij de bevrijding en 75 jaar vrijheid. De leden riepen het land op om met ideeën te komen, waarna het initiatief van Claudia de Breij het is geworden.

Tijdens het concert aan de Amstel op Bevrijdingsdag 2019, droeg Máxima een opvallende strik-broche. Dít is het verhaal erachter:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Beeld: Brunopress

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien