50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Column Femke – ik rende naar de weegschaal

Ik rende naar de weegschaal, viel er nog iets te redden?

“Volgende week vertrek ik naar Bonaire.” Hoewel hij me al eerder had verteld dat hij zou gaan, was zijn mededeling toch een schok. Maar ik wilde hem geen rotgevoel geven, dus ik glimlachte en zei: “Wat leuk voor je.” Vanbinnen schreeuwde ik: “Ga niet! Ga niet! Wat moet ik zonder je?” Hij ging natuurlijk. Mijn personal trainer Wilco. Op het moment dat ik een gewicht van 69,9 kilo had bereikt, besloot hij vakantie te gaan vieren. Ruim vijf kilo was ik kwijt en ik vreesde dat ik die kilo’s er binnen twee weken weer zou hebben aan gegeten en gelegen op de bank. Maar wat kon ik doen? Ook personal trainers hebben recht op vakantie. Dus met een velletje met oefeningen voor thuis, verliet ik zijn studio. Vol goede moed. Ahum.

Advertentie

Ik besloot eerst maar eens te vieren dat hij op vakantie ging. Hij lol, dan ik ook lol. Ik bestelde een bak Chinees eten, at twee stroopwafels en een zak cheese onion-chips. In mijn binnenste gromde een stemmetje dat dit allemaal heel stom en kinderachtig was, maar ik gromde terug dat ik veertien dagen had om het er weer af te trainen. Wonder boven wonder deed ik mijn oefeningen die eerste week drie avonden achter elkaar. Zelfs Reinier had respect voor me toen hij me fanatiek zag opdrukken. Gezond blijven eten was lastiger. Ik voelde te duidelijk dat Wilco niet in de buurt was, de discipline vloeide uit me weg. Zelfs zodanig dat ik me begon af te vragen waar het allemaal voor nodig was. Ik staakte de oefeningen en werd ‘sportdepressief’. Maar toen kreeg ik een berichtje van hem, vanaf Bonaire: of ik goed aan het trainen was? Ik schrok me rot en rende als de wiedeweerga naar de weegschaal. Kon ik mezelf nog redden? 70,6 kilo gaf het ding aan. Tranen welden op in mijn ogen en ik besloot tot Wilco’s terugkomst niets meer te eten en elke dag hard te lopen. Dat laatste lukte helaas niet, omdat het dagen achtereen regende. En omdat het regende, werd ik somber en dan helpt alleen chocola. Vandaag is Wilco weer geland op Nederlandse bodem. Morgen moet ik naar hem toe en zet hij me op de weegschaal. Ik schaam me diep. Aan de andere kant: het is duidelijk dat ik deze man nooit meer mag laten gaan. Koste wat kost. Hij is mijn zweep.

Femke Sterken (34) is reportageredacteur bij Libelle. Ze is getrouwd met Reinier en moeder van Max. Femke woont in Amsterdam. Lees haar column over tante Janna of een van haar andere columns.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien