Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De corgi's van koningin Elizabeth konden dagelijks kiezen van à-la-cartemenu

Dat de royals in luxe leven, dat weten we allemaal. Maar in hoeverre de huisdieren van de royals betutteld worden, dat weten we vaak niet. Tot nu! Een voormalige chef van koningin Elizabeth heeft namelijk een boekje open gedaan over haar corgi’s.

Zo onthult hij dat de corgi’s die de queen heeft gehad, dagelijks mochten kiezen van een à-la-cartemenu. Wat?!

Advertentie

Favoriete ras

De corgi is veruit het lievelingshondenras van koningin Elizabeth. Niet alleen had ze de hondjes als huisdier, ze heeft ze ook een tijd gefokt. Sinds 2018 heeft Elizabeth geen corgi’s meer door haar paleis lopen. In dat jaar overleed haar laatste hondje, waar ze erg veel verdriet van had. Wel heeft ze er bewust voor gekozen om geen nieuwe te nemen. Ze wil namelijk geen dieren achterlaten als ze overlijdt.

Chef

Maar toen de koningin nog wel corgi’s had, ontbrak het de viervoetertjes nergens aan. Ze had 15 jaar lang een chef in dienst, Darren McGrady, die verse maaltijden voor de hondjes maakte. De chef heeft een YouTube-kanaal, waarop hij in video’s laat zien hoe hij de maaltijden voor de dieren klaarmaakte. Ook onthult hij dat de hondjes dagelijks konden kiezen van een à-la-cartemenu.

Corgikamer

Toen chef Darren voor koningin Elizabeth werkte, waren er maar liefst 12 corgi’s die hij moest voeden. Darren vertelt dat de beestjes, naast heerlijke maaltijden, ook veel luxe spullen tot hun beschikking hadden. Deze stonden in een speciale corgikamer in het paleis. Daarnaast werkten er 2 lakeien die de hele dag met de hondjes bezig waren.

Anticlimax

Nog een grappig feitje: toen Darren werd aangenomen wist hij niet dat hij voor de hondjes ging werken. “Ik dacht dat ik ging koken voor koningen, koninginnen en presidenten. Ik had niet verwacht dat ik eten moest klaarmaken voor de hondjes van de queen”, aldus de chef.

Zó noemde prins William koningin Elizabeth vroeger

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metronieuws. Beeld: Brunopress

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien