Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Gebarentolk gaat viral met vertolking van 'hamsteren'

Nederland zat gisteren massaal voor de buis om de berichtgeving rondom het coronavirus in de gaten te houden. Minister Bruins en minister Slob begonnen om half 6 aan de persconferentie. Dit deden zij niet alleen, naast hen stond gebarentolk Irma Sluis.

Gesprek van de dag

Om ook doven en slechthorenden op de hoogte te houden van alle maatregelen vertolkte Irma Sluis de hele persconferentie in gebarentaal. De ministers benoemden in de persconferentie dat het echt niet nodig is om met z’n allen te gaan hamsteren. Terwijl dit verteld werd ging alle aandacht opeens naar de gebarentolk toe en werd zij het gesprek van de dag.

Want hoe vertolk je nu eigenlijk het woord: hamsteren? “Ik moest het via FaceTime vragen bij het Nederlands Gebarencentrum. Iemand liet zien dat er inderdaad al een gebaar voor was. Een heel treffend gebaar, iedereen weet meteen wat je bedoelt”, vertelt ze aan het AD.

Advertentie

Irma Sluis krijgt veel lof voor haar optreden tijdens de persconferentie en haar vertolking van het woord ‘hamsteren’.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl Beeld: Twitter

Lees meer

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien