Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wat mooi: coronapatiënt geniet even van de zon op dak ziekenhuis

Als coronapatiënt op de ic liggen is heel zwaar. Het zorgpersoneel doet er dan ook alles aan om deze periode zo draaglijk mogelijk te maken.

Op dit moment liggen in totaal iets meer dan 100 patiënten met corona op de ic-afdelingen van ziekenhuizen in heel Nederland.

Advertentie

Zon

Op de intensive care van het Medisch Spectrum Twente ligt helaas al een lange tijd dezelfde man in een van de ziekenhuisbedden. Volgens doktoren moet hij nog even blijven liggen. Om deze man te verrassen, hebben de verpleegkundigen hem in zijn bed meegenomen naar het dak van het ziekenhuis. Ze wilden het mooie weer van de afgelopen week niet aan de man voorbij laten gaan en zo kon hij mooi even van de zon genieten.

Geweldig

Op Instagram deelt het ziekenhuispersoneel een heel lieve foto van de man op het dak. “Gelukkig gaat het met kleine stappen steeds beter en komt het einde van een zeer lange ic-periode in zicht, maar zover is het nog niet. Hoe fijn is het dan dat je op deze manier even naar buiten kunt en wel helemaal op het helidek”, schrijft het ziekenhuis. Uiteraard hebben ze dit overlegd met BHV en infectiepreventie. De man vond het geweldig. “Hoe fijn is het dat je op deze manier wat voor je patiënt kunt betekenen?”

Zó werk je aan je mentale gezondheid tijdens de coronacrisis:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien