Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Door het coronavirus moet Sanne haar bruiloft verzetten: “Het is jammer, maar gezondheid gaat boven alles"

Al een jaar is Sanne (29) bezig om met haar partner haar droombruiloft te plannen. In de lente, op 30 mei, aan een meer. Maar nu de coronamaatregelen tot 1 juni gelden, loopt dat net even anders. Zoals het er nu uitziet moet de bruiloft verzet worden.

Sanne: “Toen in februari het coronavirus echt naar Nederland overwaaide en er maatregelen kwamen, hadden we dit nog niet zien aankomen. Je mocht destijds geen handen meer schudden. Maar dat we in zo’n korte tijd over moesten gaan tot deze ingrijpende maatregelen, hadden we toen niet verwacht.”

Advertentie

Nuchtere Hollanders

“Mijn vriend en ik zijn al 13 jaar samen toen hij mij ten huwelijk vroeg. We wisten al snel waar en wanneer we wilden trouwen en hebben een jaar van tevoren de locatie al geboekt. Dan is het toch jammer als het ineens toch niet door kan gaan nu. Maar we zijn allebei nuchtere Hollanders en beseffen heel goed dat gezondheid boven alles gaat.”

Geluk bij een ongeluk

“Toen de eerste maatregelen in Nederland werden aangekondigd, zouden deze van kracht zijn tot 6 april. Op dat moment leek onze bruiloft daar nog zo ver van verwijderd en dachten we dat we het nog wel zouden redden. Toch besloten we alvast te informeren. Zou er tóch een andere datum beschikbaar zijn als de bruiloft echt verplaatst zou moeten worden? Het is nogal een werkje om dat te regelen. Want zowel de locatie en de gemeente, als de fotograaf, videograaf en DJ moet beschikbaar zijn op zo’n nieuwe datum. Uiteindelijk waren we nog net op tijd en kon iedereen de afspraak naar 3 oktober verplaatsen. Geluk bij een ongeluk. Op het moment jaagt iedereen namelijk op nieuwe data en is het niet zo makkelijk meer om een bruiloft te verzetten. We waren er net op tijd bij.”

Onvoorspelbaar weer

“Het was vorig jaar wel een bewuste keuze van ons om op 30 mei te trouwen, zodat we grote kans zouden hebben op lekker weer. Nu de bruiloft op 3 oktober zal plaatsvinden, weten we dat niet zeker. Maar ik denk nu maar zo: het weer in Nederland is toch onwijs onvoorspelbaar. Voor hetzelfde geld regent het op 30 mei en hebben we in oktober stralende zon. Daar valt toch uiteindelijk niets over te zeggen.”

Toch doorgaan

“We hopen nog steeds dat de maatregelen zullen versoepelen en de bruiloft toch door kan gaan. Het is pas over 2 maanden, dus wie weet. Maar we gaan er niet vanuit. We hebben een oplossing gevonden en er zijn nou eenmaal belangrijkere dingen gaande op het moment.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Eva Breda. Beeld: iStock. 

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien