Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Ziedende reacties op interview met pedofiel in 'Danny op straat'

Donderdagavond was de tweede aflevering van Danny op straat op televisie. Het programma trok niet genoeg kijkers om in de Kijkcijfer top 25 te belanden, maar was wel al gauw het meest besproken onderwerp van de avond op Twitter.

In het programma duikt journalist Danny Ghosen in problemen en spanningen in Nederland, op plekken of bij groepen die vaak moeilijk te bereiken zijn. In de aflevering van donderdagavond draaide het om de wereld van pedoactivisten. Danny sprak daarvoor onder meer met activist Nelson, maar ook met ouders van kinderen die misbruikt zijn.

Advertentie

Eigen partij

Nelson voelt zich aangetrokken tot jongens tussen de 4 en 14 jaar en strijdt voor meer begrip en vrijheden voor kinderen. Hij wil een politieke partij oprichten, om zo sex met kinderen te legaliseren. “Iedereen mag over z’n eigen lichaam beschikken, ook een kind”, vertelt hij in Danny op straat aan de presentator. Als Danny hem dan vraagt of je aan zo’n jong kind kan vragen om sex te hebben, is Nelson duidelijk. “Een kind kan toch ook beslissen of het een ijsje of naar de speeltuin wil?”, antwoordt hij. De presentator vindt dat die dingen abosluut niet met elkaar te vergelijken zijn, maar daar denkt Nelson anders over.

Kijkers komen op Twitter woorden te kort als het om de korte aflevering gaat. Verbijsterd, boos en vol ongeloof reageren ze op de uitspraken van de activist. Maar ze zijn niet alleen boos op Nelson, ook vinden veel kijkers het belachelijk dat de omroep deze man een podium biedt. Anderen zijn juist weer van mening dat de presentator het journalistiek gezien sterk heeft gedaan:

Opstootje

Na de uitzending van donderdagavond heeft een groepje activisten zich bij het huis van Nelson verzameld. Een politiewoordvoerder laat aan het AD weten dat er inderdaad een opstootje is geweest, maar dat het daarna weer rustig werd in de straat. Wel houdt de politie het huis van de activist de komende tijd extra in de gaten.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NTR & Twitter. Beeld: Brunopress

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien