Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

De Dag Nadat 37 - mijn lichaam door siliconen vergiftigd blijkt te zijn

In Libelle 37 is het verhaal van Jacqueline te lezen. Omdat haar borstontwikkeling niet op gang kwam, nam zij siliconenborsten. Dit had verschrikkelijke gevolgen voor haar lichaam en gezondheid.

Jacqueline (54): “Sinds definitief bekend is dat de siliconen mijn lichaam verwoesten, heb ik nog heel wat keren in het ziekenhuis gelegen. Mensen vragen wel eens aan me waar ik de kracht vandaan haal om overeind te blijven en dat vraag ik mezelf ook wel eens af. Ik denk toch door positief te blijven, met grappen, zelfspot en een beetje humor. En met dank aan mijn geweldige man en kinderen. Zij zijn zó geweldig.

Advertentie

Waarschuwen
Het is mijn levensdoel geworden om mensen en vooral de jeugd te waarschuwen. Nog steeds heerst het idee dat het mis kan gaan als de siliconen gaan lekken, maar als ze gaan ‘zweten’ is dat ook al levensgevaarlijk. Heb je siliconenborsten? Haal ze eruit. Mensen beseffen gewoon niet hoeveel ellende ze kunnen veroorzaken in je lichaam – nee, niet meteen, maar járen later. Op internet is er veel over te vinden, bijvoorbeeld op meldpuntklachtensiliconen.com, maar ook bij de site van Radar. Het doet me goed dat ik zelfs regelmatig contact heb met het ministerie van Volksgezondheid. Ik hoop dat ik op deze manier toch nog iets goeds kan bijdragen, dat door mijn waarschuwingen ellende voorkomen kan worden. Want de angst en de pijn waarmee ik moet leven, die gun ik helemaal niemand.

Ook klachten? Meld ze op meldpuntklachtensiliconen.com.

Interview: Christien Jansen. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien