Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

De mooiste brief: 'Nog geen maand later liet ze haar hoofd scheren'

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in Libelle Netwerk. Lees de brief van Anneriet, die enorm trots is op haar dappere dochter.

Petje af
“Mam, wil je even naar mijn haar kijken?”, vroeg mijn dochter Francis (40) me vorig jaar. Ik zag dat de scheiding op haar hoofd beduidend breder was dan normaal. Het verontrustte me direct, want ze was naar de dokter geweest en die had haar doorgestuurd naar de dermatoloog. Het had te maken met een aandoening aan haar auto-immuunsysteem, werd er gezegd. Alopecia Areata: pleksgewijze kaalheid. Onze mooie dochter die altijd prachtig haar heeft gehad! Nog geen maand later appte ze dat ze naar de kapper ging om het resterende haar van haar hoofd te laten scheren. Ze kreeg haar kale plekken niet meer bedekt, dan maar alles eraf. Even later kregen we een foto van haar doorgestuurd. Een kwartier lang hebben we gehuild. Ons mooie kind zonder haar! Maar wat is ze dapper.
Ze stuurde een mail naar alle collega’s op kantoor om te vertellen dat ze de volgende dag kaal zou verschijnen. En dat dat niet zielig of besmettelijk is. Ze kan er zo goed mee omgaan. Haar blote hoofd staat haar gelukkig mooi. Soms draagt ze een hoed of een sportieve pet, maar een haarwerkje vindt ze geen optie. Ze sport veel en dan is dat lastig, zegt ze. Lieve Francis, we vinden je een kanjer. We zijn ongelofelijk trots op jou.”

Advertentie

Anneriet

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien