Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

De mooiste brief: "Mijn jongste zus brak met iedereen, vanwege het verleden"

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in In gesprek met Libelle. Lees de brief van Anne Marie waarin ze vertelt over de ”toevallige” ontmoeting met haar jongere zus, met wie ze al 10 jaar geen contact meer had gehad.

Mijn kleine Paulientje
Ik sta voor de verjaardagskalender, het is vandaag de geboortedag van mijn vader. “Proficiat, pap”, zeg ik. Ik kom uit een gezin met vier kinderen, en onze ouders zijn al overleden. We hebben op z’n zachtst gezegd geen leuke jeugd gehad. Ruim tien jaar geleden heeft mijn jongste zus alle contact met iedereen verbroken, vanwege dit verleden. Ze dacht het zo te kunnen vergeten. Onlangs kwam ze overwerkt thuis te zitten. Zo is ze in contact gekomen met een coach, die haar vertelde dat het goed zou zijn om met haar verleden aan de slag te gaan. Zelf ga ik op deze woensdagochtend een boodschap doen in de stad. Dan word ik opeens aangesproken door een vrouw. “Ik ken jou!”, zegt ze tegen mij. Er gaan allerlei gedachten door me heen. Kennen we elkaar van werk, is het een oude vriendin, een klasgenootje van school? Dan zegt ze: “Ik ben je zus, Paulien.” O god, denk ik, mijn kleine Paulientje. We verschillen tien jaar en ze was als een kind voor me. “Ik heb je zo gemist”, zeg ik. “Ik jou ook”, antwoordt ze. We houden elkaar stevig vast, knuffelen elkaar en huilen. Daar staan we, midden op de promenade. We besluiten samen koffie te drinken en de koffie wordt een lunch. We praten veel en dan vertel ik mijn zus dat ik die ochtend voor de kalender stond en onze vader heb gefeliciteerd met zijn verjaardag. Zij heeft die ochtend precies hetzelfde gedaan. Toeval? Wie zal het zeggen!

Advertentie

Anne Marie Groenewegen

Ook een brief inzenden en kans maken op een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger? Mail naar brieven@libelle.nl.

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien