Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Verbazing om gebakkelei en uitspraak over garage in 'De Rijdende Rechter'

Kijkers aanschouwden gisteravond vol verbazing het gebakkelei over een garage in ‘De Rijdende Rechter’. Daarbij zijn velen het oneens met de uitspraak van meester John Reid.

“Kan de echte Rijdende Rechter terugkomen?”, wanhoopt een kijker, verwijzende naar meester Frank Visser.

Advertentie

Garage
Monique Schievink kocht in 2013 een hoekwoning met bijbehorende garage in Beverwijk. Officieel is er geen inrit meer naar die garage toe omdat er een doorlopende weg en een fietspad met paaltjes voor is geplaatst. En dus rijdt Monique met haar auto over de stoep om er te kunnen komen – iets wat de vorige bewoners volgens haar ook deden. Tot groot ongenoegen van haar buren, die de gemeente belden.

Niet waar
Volgens wethouder Jacqueline Dorenbos klopt Moniques verhaal niet helemaal. Ze zouden nooit gedoogd hebben dat er daar met een auto over het voetpad gereden mag worden. De vorige bewoners hadden namelijk een invalidenvoertuig, waarmee je wel over een trottoir mag. Moniques enige wens is dat ze gewoon met haar auto naar haar garage mag rijden. Maar de gemeente peinst er niet over om haar tegemoet te komen.

Kromme zaak
Daarom komt meester John Reid tussen beide en brengt samen met een verkeerskundige een bezoekje aan de garage van Monique. Tsja, hij ziet de kromheid van deze discussie ook wel in. “Het ziet eruit als een garage, ruikt als een garage, proeft als een garage… hoe noemt u dit dan?”, vraagt hij aan de wethouder.

Uitspraak
Maar de wet is de wet, en daar dient de rechter zich ook aan te houden. Reid oordeelt dan ook dat het te onveilig wordt als Monique over het voetpad mag rijden. En die uitspraak vinden sommige kijkers toch best jammer – al is het alleen omdat de ‘zure’ wethouder haar zin krijgt.

Je kunt de betreffende aflevering hier terugkijken.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Rijdende Rechter (KRONCRV), Twitter. Beeld: KRONCRV

Help, waar heb ik mijn auto ook alweer geparkeerd?! Zó vind je ‘m makkelijk terug: 

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien