Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Kijkers 'De slimste mens' hebben bewondering voor kandidaat met autisme

Acteur Pim Muda, cabaretier Fabian Franciscus en sportverslaggever Jeroen Grueter namen het maandagavond tegen elkaar op in De slimste mens

Fabian viel af, tot teleurstelling van veel kijkers. Op Twitter lieten ze weten veel bewondering voor de komiek te hebben. Dit heeft alles te maken met zijn autisme.

Advertentie

Grappig einde

Fabian moest het in de finale opnemen tegen Pim. Het ging al snel bergafwaarts voor Fabian. Toen hij een vraag kreeg over Splinter Chabot, wist hij dat hij niet genoeg seconden zou hebben en besloot hij zijn tijd efficiënt te gebruiken. “Kom gewoon naar mijn voorstelling kijken, dat is leuk. Of naar mijn kunsthandel”, riep hij terwijl de tijd liep.

Daarna besloot hij nog een paar willekeurige woorden te roepen: “Augurk, zandkasteel!” Hij sloot af met “Doei”, toen zijn laatste seconde wegtikte.

Bewondering

Twitteraars moeten lachen om dit typische einde en laten weten dat ze bewondering hebben voor Fabian. De cabaretier heeft autisme en vertelt hier regelmatige op grappige wijze over in zijn voorstellingen.

“Wat geweldig dat hij zich niet schaamt voor zijn stoornis, maar er zo voor uit durft te komen”, laat een kijker weten. Een ander schrijft: “Jammer dat Fabian eruit is, ik vind hem leuk. Hij verstopt zich in elk geval niet en hij weet wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Veel ‘normale’ mensen kunnen van hem leren.”

Staande finales

Wegens zijn autisme heeft Fabian verzocht of de finales van de afleveringen waar hij aan deel nam, staand mochten worden gespeeld. Presentator Philip Freriks legt uit hoe dat precies zat.

Kandidaat met autisme

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: KRO-NCRV

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien