Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze BN'ers gaan de strijd aan in nieuw seizoen 'De slimste mens'

Nog heel even geduld: maandag 13 juli gaat het nieuwe seizoen van de razend populaire kennisquiz De slimste mens weer van start. KRO-NCRV heeft maandag de eerste kandidaten bekend gemaakt.

Advertentie

Geen publiek

De opnames van de nieuwe reeks afleveringen begonnen in mei. In verband met de coronacrisis kon er geen publiek in de studio aanwezig zijn. Maar de aanwezigheid van quizmaster Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem is vast al spannend genoeg.

Opiniepeiler Gijs Rademaker, voetballer Bart Vriends en zangeres Shirma Rouse bijten in elk geval het spits af en nemen het tegen elkaar op in de 1ste aflevering van de nieuwe reeks.

Wie wordt de slimste mens 2020?

En zij zijn niet de enigen die de strijd aangaan om de opvolger van Marieke van de Ziler – winnares van het afgelopen seizoen – te worden. Een greep uit alle kandidaten: cabaretier Jörgen Raymann, nieuwslezeres Astrid Kersseboom, acteur Huub Stapel, zangeres Francis van Broekhuizen, vlogger Monica Geuze, Toren C-actrice Maike Meijer, voetbalcommentator Jeroen Grueter en kok en acteur Hugo Kennis.

Het programma werd in 2012 voor het eerst uitgezonden en is sindsdien een dikke kijkcijferhit. Dagelijks kijken bijna 1,5 miljoen mensen naar de quiz. Je eigen kennis testen? Dat kan met het pocket-bordspel van De slimste mens. Handig voor op vakantie!

De slimste mens is vanaf maandag 13 juli elke doordeweekse dag om 20.40 uur te zien op NPO 2.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: KRO-NCRV

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien