Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

'De wereld draait door' onthult: dit had de kijker 6 jaar lang niet door

Omdat De wereld draait door vrijdag op z’n einde loopt, heeft de redactie een onthulling gedaan. Al 6 jaar lang blijkt een gele badeend onderdeel te zijn geweest van de show.

Vormgever Thijs verstopte de badeendjes al die tijd in het decor.

Advertentie

Eerbetoon

Hij deed dat tijdens de luchtige onderwerpen in het programma. Zijn vriendin Iris bracht hem op het idee: “Thijs maakte er een sport van de eendjes in de meest rare vormen en plekken te verstoppen.” Hij vertelt op de website dat het verstoppen van badeendjes dus eigenlijk een soort van eerbetoon aan zijn vriendin is: “Elke keer als ik een eendje verstop, dan bedoel ik haar ermee”, legt hij uit.

Geheim

Thijs is verantwoordelijk voor het grote beeldscherm waarop afbeeldingen en filmpjes worden getoond achter Van Nieuwkerk in de uitzending. Het eerste eendje dat hij verstopte, was in een item over hotels in Amsterdam. In de achtergrond was een silhouet van een dak te zien, met in de verte een rubber eendje. Later zagen we het gele diertje in boekenkasten, tijdens De TV draait door, voetbalwedstrijden en optredens van artiesten.

“Soms zijn er ook bewegende eendjes. Sommige zijn getekend. Ook abstracte eendjes. Of letters. We hadden een keer scrabble als onderwerp. Dan staat er in die berg met letters wel ergens ‘eendje’.” Volgens de vormgever wisten Van Nieuwkerk en de eindredacteur er niets van af. Wel wisten sommige stagiairs zijn geheimpje, en hielpen ze zelfs mee.

Laatste uitzending

De wereld draait door wordt vrijdag voor de laatste keer uitgezonden. Door de coronacrisis kan er geen publiek aanwezig zijn. Wie de gasten zijn tijdens de laatste aflevering, is nog niet bekend. Wel weten we dat Ilse DeLange, Bertolf en Henny Vrienten op gaan treden.

Alle verstopte eendjes vind je op de website van DWDD.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: BNNVARA

Lees meer

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien