Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Déze bekende scène uit Titanic werd bijna geschrapt

De film Titanic kunnen we inmiddels bijna dromen. Een prachtige film, maar niet alle scènes verliepen meteen vanaf het begin goed. Een iconische scène werd zelfs bijna geschrapt.

Dat vertelt de regisseur van de film, James Cameron, in een interview.

Advertentie

I’m the king of the world
Het gaat om de scène waarin Jack, gespeeld door Leonardo Dicaprio, en zijn vriend Fabrizio, gespeeld door Danny Nucci, op het dek van het schip staan. Het tweetal heeft normaal gesproken geen cent te makken, maar ze wonnen twee tickets voor de Titanic tijdens een potje poker. Dolblij staan ze dan ook op de boeg van het schip. Jack spreidt zijn armen en roept: “I’m the king of the world!

Geïmproviseerd
Hier zijn echter heel wat mislukte pogingen aan vooraf gegaan. Het was zelfs zo erg, dat James overwoog om de scène te schrappen. Leonardo had al verschillende zinnen geroepen, maar geen een was goed genoeg. Het mooie licht ging bijna weg, dus James Cameron besloot nog één zinnetje te proberen: I’m the king of the world. Leonardo vond dit een iets minder goed idee. “What?!” vroeg hij meerdere malen volgens James toen deze het voorstelde. “Just fucking sell it!” antwoordde de regisseur. En de rest is geschiedenis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali Plumb (@aliplumb) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Flair. Beeld: Giphy, iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien