Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Na het doen van déze oefening kun je je tenen aanraken

Kun jij met je vingertoppen je tenen aanraken, terwijl je benen gestrekt zijn? Veel mensen komen niet eens verder dan de knieën. Maar er is een trucje om dit vrij snel te leren.

Volgens personal trainer Lee Mullins kun je dit namelijk heel snel voor elkaar krijgen, zónder daadwerkelijk te stretchen.

Advertentie

Bal
Hoe? Met één simpele oefening. Waar je overigens maar één attribuut voor nodig hebt: een kleine bal zoals een tennisbal, golfbal of beter: een Trigger Point Massage bal. Deze heeft namelijk een harde kern en een zacht oppervlak zodat het de huid niet beschadigt.

De oefening

  1. Sta rechtop met je voeten tegen elkaar.
  2. Buig voorover en markeer het punt tot waar je met je vingertoppen kunt komen.
  3. Leg een bal onder de zool van je voet en rol deze met ferme druk in de lengterichting op en neer, van je tenen naar je hiel en terug. Zorg ervoor dat je zowel de binnenrand als de buitenrand van je voetzool volledig meeneemt.
  4. Herhaal het na ongeveer één minuut bij de andere voet.
  5. Ga nu weer rechtop staan en probeer je tenen nogmaals aan te raken. Kom je er al?

Bindweefsel
Je leest het goed: er komt geen stretchoefening aan te pas. Mullins legt bij Womensheatlhmag.nl uit hoe dit komt: “Je lijf wordt niet alleen overeind gehouden door spieren en botten, maar ook door een bindweefsel oftewel fascia. Je kunt dit zien als een soort vliesje dat al je spieren en organen bij elkaar houdt. Als dit vliesje té strak staat, kunnen de spieren daarbinnen niet meer helemaal vrijuit bewegen.”

Beginpunt
En laat de basis van van de zogeheten Fascia Line nu net onder je voetzool zitten. Hij strekt zich uit van je voet naar je benen, via de rug nar het voorhoofd. Maar door het beginpunt van de lijn (je voetzool) te trainen, geef je alle spieren meer ruimte. En dus kom je ook sneller met je vingertoppen bij je tenen.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Maar wij gaan het zeker eens proberen!

Libelle Gezond agenda 2019
Libelle Gezond agenda 2019
13,50
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: womenshealtmag.nl. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien