Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Diederik Gommers: "Die lockdown gaat er wel komen"

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), vertelt in de Coen en Sander Show dat hij denkt dat Nederland weer in lockdown gaat.

Gommers denkt dat het ons niet lukt om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. In het interview vertelt hij: “We merken nu dat je toch het gevoel hebt dat het scherper moet. Die lockdown gaat er komen. Ik ben er niet bij betrokken, maar ik voel dat. Het lukt ons niet om de besmettingen omlaag te krijgen.”

Advertentie

Op maat gemaakte lockdown

Gommers pleit wel voor een op maat gemaakte lockdown. Eén die zich meer tot de ouderen richt dan de jongeren. “We hebben het hier niet alleen over gezondheidszorg, maar ook over economie en sociaal leven”, geeft hij aan.

Desastreus voor de economie

Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), noemt een tweede golf zelfs ‘desastreus voor de economie’. “Het kabinet doet er goed aan om elke dag duidelijk te maken dat het vijf voor twaalf is en dat we alles moeten doen om een verdere uitbraak te voorkomen. De GGD’s moeten beter geholpen worden. En we moeten maatregelen nemen die zo min mogelijk verstorend zijn voor de economie.”

Positieve besmettingen

Het aantal positieve besmettingen steeg donderdag met 2544. Die positieve tests zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichte kringen. Beeld: iStock

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien