Evita: 10,- korting op geselecteerde voorstellingen

Zoek binnen:

Man (20) was zó jaloers op de kat van zijn vriendin, dat hij hem bruut mishandelde

Dierenmishandeling is hoe dan ook uit den boze. Maar het motief van een 20-jarige man uit Rotterdam om de kat van zijn vriendin te pijnigen, is wel heel bizar.

Hij stopte het beestje in een zak, gooide hem in de sloot en smeet er vervolgens stoeptegels en stokken tegenaan. Waarom? “Ik en mijn ex hadden veel ruzie. Maar tegen de kat was ze wél aardig.”

Hormonen

Godzijdank wist de kat te ontsnappen, maar zijn (we hopen inmiddels ex-)vriendin liet het er niet bij zitten. Gister moest hij zich verantwoorden tegenover de rechter in Nijmegen, waar zij woont. De man bleek een bewogen jeugd te hebben gehad en in een transgendertraject te zitten. “Door de hormonen die ik kreeg, was ik instabiel en had ik een kort lontje”, zei hij volgens het AD. “Ik en mijn ex hadden veel ruzie, maar tegen de kat was ze dus wel aardig.”

Opeenstapeling van gebeurtenissen

De mishandelaar zei ontzettend veel spijt te hebben. “Ik stond helemaal buiten mezelf, alsof het mijn eigen gedachten niet waren. (…) Het is niet te bevatten en past totaal niet bij mezelf. Het kwam door een opeenstapeling van gebeurtenissen in mijn leven.”Taakstraf
Uiteindelijk veroordeelde de rechter hem tot veertig uur werkstraf, waarvan twintig uur voorwaardelijk. Hoe het nu met de kat is, afgezien van dat hij uit de zak kon ontsnappen, is niet duidelijk.
Advertentie

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien