Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít is de tweelingbroer van Jeangu Macrooy

Misschien dat de naam Jeangu Macrooy je een half jaar geleden nog niks zei. Maar sinds bekend werd dat hij Nederland dit jaar zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival is dat vast anders. Het hele land heeft het over deze muzikale man. Maar wist je dat Jeangu een net zo muzikale tweelingbroer heeft?

Zijn naam is Xillan Macrooy. Toen Jeangu en Xillan nog in Paramaribo woonden, begonnen ze de band Between towers. In 2013 brachten ze het album Stars on my radio uit.

Advertentie

Suriname

In een interview met het AD vertelde Jeangu over de muziek die hij met zijn tweelingbroer als tieners maakte, maar ook waarom ze hun muzikale carrière in Suriname niet konden voortzetten: “Als tieners maakten mijn tweelingbroer Xillan en ik singer-songwriter-muziek. Daar is in Suriname weinig publiek voor. En het land is dankzij de huidige politiek ook niet echt verbonden met de rest van de wereld. Ik zag het weer toen ik in december terug was: Suriname heeft zo veel potentie, de mensen zo veel talent, maar het komt er niet helemaal uit.” Hij verhuisde daarom 5 jaar geleden naar Nederland.

Samenwerking

Hier in Nederland werken de tweelingbroers nog steeds veel samen. Zo schreef Xillan het lied Second hand lover, dat ze samen hebben uitgebracht. Ook treedt Xillan op als achtergrond vocalist van Jeangu.

Optreden

Benieuwd hoe de muzikale broers samen klinken? In deze video zie je hoe Jeangu en Xillan samen het liedje Step into the water zingen én komt ook de vader van de broers even in beeld. Scrol verder voor wat gezellige kiekjes van Jeangu en Xillan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Lowlands, cheers!! 🌸🦄❤

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ff een pose striken met broertje 🌻

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nothing but sunshine and blue skies 🌈

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

TEAM 🖤 . . Photo by Sebas . . . . #twins #team #brothers #fam #black #amsterdam #sunset #goldenhour

Een bericht gedeeld door X R A (@xil_lan) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien