Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Bizar: Deze BNN-documentaire voorspelde in 2004 al een pandemie in 2020

In 2004 maakte BNN met onder meer Patrick Lodiers een ‘fake’ documentaire over hoe de wereld er in 2020 uit zou zien. Eén van de voorspellingen: er zou een wereldwijde virusuitbraak uitbreken. 

Arjen Lubach diepte de beelden op en liet deze zondagavond zien in Zondag met Lubach.

Advertentie

Een voice-over vertelt hoe de eerste slachtoffers van het ‘vogelpestvirus’ in China vielen en korte tijd later de rest van de wereld aan de beurt was. “Mensen dragen mondkapjes, er worden geen grote evenementen meer georganiseerd, scholen gaan dicht en mensen moeten verplicht thuisblijven”, aldus de stem. Zelfs de nu veel geziene viroloog Ab Osterhaus maakte zijn opwachting in de BNN-documentaire.

Niet de enige

Gezien de wereld waarin we nu leven is dat een behoorlijk rake voorspelling. BNN was overigens niet de enige met zo’n sterk vooruitziende blik.

De Amerikaanse fictieschrijver Dean Kootz schreef in 1981 een roman over een virusuitbraak die begint in Wuhan. In zijn boek ontstond het virus echter niet op een Chinese markt, maar werd het bewust de wereld in gebracht vanuit een laboratorium.

Nostradamus

Dan is er ook nog de astroloog Nostradamus. Hij voorspelde in de 15e eeuw dat 2020 geen best jaar zou worden voor de mensheid. “Rond 2020 breekt een griepachtig virus uit dat de longen en luchtwegen aanvalt. Geen enkele behandeling slaat aan. Nog verbazingwekkender is dat het virus weer net zo snel verdwijnt als dat het kwam. Na 10 jaar komt het weer even terug om daarna voorgoed te verdwijnen”, schreef hij.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Zondag met Lubach. Beeld: VPRO. 

Lees meer

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien