Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Doutzen Kroes zorgt voor discussie met bericht over 'coronacomplot'

Nu er wat minder te promoten valt op sociale media, is het ook bij Doutzen Kroes een stuk rustiger. Woensdag vertelde het Friese topmodel waarom ze een tijdje afwezig was: ze heeft urenlang research gedaan naar het coronavirus. En dat roept nogal wat vragen bij haar op.

Als je Doutzen Kroes bent en je hebt ruim 6 miljoen volgers op een platform als Instagram, dan kun je het gebruiken om je stem te laten horen. Het model deelt de vragen die zij heeft wat betreft de mondiale gezondheid en de rol die bedrijven en overheden hierin spelen.

Advertentie

Doutzen Kroes en haar coronacomplot

Doutzen geeft aan dat ze even de tijd nodig had om te bedenken hoe ze dit bericht zou delen met de wereld. “Ik heb geprobeerd alles te begrijpen en ik kan het niet! Er zijn zo veel vragen. En met vragen begon het voor mij.” Ze vraagt zich hardop af of de media, regeringen, grote bedrijven en farmaceutische industrie wel het beste met ons voor hebben.

“Mijn vragen zijn: wíllen ze dat we gezond zijn? Waarom is het versterken van ons immuunsysteem met vitamines en voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, geen onderdeel van Covid? Willen ze dat we verenigd of verdeeld zijn? Is het gemakkelijker om een door angst gedreven samenleving te beheersen? Willen ze het beste voor ons? En met ‘zij’ heb ik het over de media, de farmaceutische industrie, onze regeringen en alle grote bedrijven die heel andere belangen hebben dan de onze. (…) Er zijn 6 bedrijven die (bijna) alle media bezitten, is dat geen belangenconflict? En hoe werken de systemen waarin we allemaal zitten? Wie profiteert ervan?”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I have been quiet for a while, I have been trying to make sense of it all and I can’t! There are so many questions. And with questions it started for me. It could be that you’re reading this and thinking what questions, I don’t have any questions and what do you mean by making sense of it all! My questions are: Do they want us to be healthy? Why is boosting our immune systems with vitamins and food rich in nutrients not part as a measure against Covid? Do they want us to be united or divided? Is it easier to control a fearful driven society? Do they want the best for us? And with ‘they’ I’m talking about the media, the pharmaceutical industry, our governments and all the huge companies that have interests very different to ours it seems like and with ties in everything. There are 6 company’s that own (almost) all media isn’t that conflict of interest? And how do the systems work that we’re all in. Who is benefited? I have always asked questions I was born into a family that has never just followed….. In the past few months I have researched for hours and wondered how to share this with you. And here I am feeling an urge to share with you that It has been quite the journey searching for answers. Ask your own questions, follow the money and connect the dots! Think logic, follow your heart and instincts. In the end it’s a power we all have, it will unite us and we need to wake up in order for that to happen! Please keep asking questions ALWAYS! POWER TO THE PEOPLE 💫 #wakeup #askquestions

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Veel aandacht

Er is momenteel veel aandacht voor Doutzens bericht. Hoewel de reacties onder het bericht voornamelijk positief zijn en het model daar gelijkgestemden vindt, roept het ook weerstand op vanuit de media. Dat Doutzen aan het begin van de coronacrisis nog onder vuur lag door het virus te ‘bedanken’, speelt hierin misschien een rol.

Jessie Jazz Vuijk bedankt Doutzen dat ze dit deelt. “Ik heb zoveel vragen en kanttekeningen”, vertelt ze. Lucy Woesthoff staat ook achter het bericht, net als topmodel Gisele Bündchen, Doutzens zus Rens en Jetteke van Lexmond. Maar het roept ook weerstand op, zoals bij wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Hij schrijft: “Beste Doutzen, als wetenschapsjournalist die over al deze onderwerpen praat, wil ik je graag vertellen hoe ik het zie. Ze willen dat we gezond zijn. Vitaminen en goed eten zijn erg belangrijk, maar zullen niet direct effectief zijn tegen COVID, dat is het gewoon niet. Obesitas, onderliggende aandoeningen en leeftijd zijn risicofactoren die je niet binnen enkele weken of helemaal niet kunt oplossen met eten. Ik wil eensgezind zijn in het onder controle krijgen van dit virus. Het is absoluut makkelijker om een angstige samenleving te beheersen, maar dat is dit niet. Ik word niet betaald voor de meeste dingen die ik doe, omdat ik ze doe omdat ik ervan overtuigd ben dat het levens redt. Maak alsjeblieft deel uit van de oplossing en ik begrijp helemaal dat je bang bent. Ik ook.”

Madeleijn van den Nieuwenhuizen, van het mediakritische Instagramaccount Zeikschrift, heeft er ook een mening over. “Strict genomen geen media, Doutzen haar 6 miljoen+ account, maar vind het oprecht zorgwekkend dat iemand als zij op een punt is beland waar ‘de’ media (whomever they are – kennelijk allemaal één pot nat toch?) niet worden gezien als iets dat bestendigd en versterkt (en op sommige fronten hervormd!) moeten worden, maar gewantrouwd en terzijde geschoven.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

En met knap bedoel ik zorgwekkend🙂 . Strict genomen geen media, Doutzen haar 6 miljoen+ account, maar vind het oprecht zorgwekkend dat iemand als zij op een punt is beland waar ‘de’ media (whomever they are – kennelijk allemaal één pot nat toch?🤷🏻♀️) niet worden gezien als iets dat bestendigd en versterkt (en op sommige fronten hervormd!) moeten worden, maar gewantrouwd en terzijde geschoven. . Misschien klinkt dat op een zeker niveau gek van een mediakritisch instagramaccount, maar de reden dat ik zelf kritisch ben op informatieverspreiding, framing, stereotypering en misinformatie is omdat ik wil dat media GOED functioneert, SCHERP is zodat het haar rol van waakhond en informering in de maatschappij (beter) kan uitvoeren.🐕 . 🌼Er is een verschil tussen kritisch zijn omdat je wil dat iets floreert, en kritisch zijn omdat je gezonde scepsis bent gaan verwarren met aangewakkerd wantrouwen en ondeskundigheid. . Praat mee in de comments, juist ook als je eigenlijk vindt dat Doutzen een goed punt heeft. Ik klink hier fel, besef ik, maar dat is omdat deze ontwikkeling me zorgen baart, niet omdat ik jou als individu veroordeel. Praat zeker mee!♥️ . 📸Delen op stories is zeer welkom!📸

Een bericht gedeeld door Zeikschrift (@zeikschrift) op

Coronavirus bedanken

In een inmiddels verwijderde Instagram-post bedankte ze destijds het coronavirus, omdat het volgens haar een eerbetoon was aan stilte en de natuur. Nadat ze kritiek kreeg, bood ze haar excuses aan. “Ik weet dat er mensen doodgaan en dat mensen bang zijn. Dokters werken 24 uur per dag. Het spijt me echt als ik mensen pijn heb gedaan.”

De wereld is op dit moment in de ban van het coronavirus, maar ook het hooikoortsseizoen is alweer begonnen. Hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat de klachten door het coronavirus komen?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze 5 sterrenbeelden zijn het best in lange relaties

Voor de één is vrijheid een must en voor de ander is het helemaal niets. Sommige sterrenbeelden zijn nou eenmaal meer bestemd voor langdurige relaties in plaats van losse scharrels. En dit zijn ze.

Advertentie

1. Stier

Stieren staan bekend als koppige mensen die niet gek zijn op verandering. En guess what? Ook in hun relaties is dit een ding. Ze stellen hoge eisen. Maar wanneer een Stier de juiste tegenkomt, dan is het niet voor even. Het sterrenbeeld Stier wordt gekenmerkt door de planeet Venus. En laat dat nou net de planeet van de liefde en romantiek zijn. Dat betekent dat de Stier naast stabiliteit ook een hoop warmte te geven heeft. Ze verrast haar partner graag en is niet bang om haar liefde uit te spreken.

2. Kreeft

Kreeften zijn gevoelige mensen en staan dichtbij hun emoties. No way dat al die emoties worden verspild. Kreeften zijn juist op zoek naar iets échts, iets bijzonders, iemand die al die warmte terug kan geven. Daarbij staat bij Kreeft de familie en het gezin op nummer één. Zij doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat ze een stabiel en fijn gezin creëert en is dan ook echt op zoek naar iets voor op de lange termijn.

3. Weegschaal

De gebalanceerde Weegschaal zal niet snel gaan voor een turbulente relatie met veel ups en downs. Zij gaat liever op zoek naar rust en stabiliteit. Wanneer ze dat heeft gevonden, zal ze haar partner overladen met liefde. Weegschaal is namelijk een sterrenbeeld dat ook in verbinding staat met liefdesplaneet Venus. Weegschalen zullen er dan ook voor zorgen dat de liefde altijd levend blijft in de relatie, maar dan zonder al te veel poespas.

4. Schorpioen

Net als Stier, is Schorpioen wat we noemen een van de ‘vaste’ sterrenbeelden. Dit houdt in dat deze sterrenbeelden vaak standvastig, overtuigd, koppig, eigenwijs en eigenzinnig zijn. De Schorpioen weet wat ze wilt en als ze dat heeft, houdt ze dat ook graag zo. Precies zo is de Schorpioen in haar relaties. Ze gaat niet actief op zoek naar een lange relatie, maar zodra het haar overkomt en ze merkt dat het goed zit, geeft ze alles en kun je voor altijd op haar bouwen.

5. Steenbok

Steenbokken zijn erg relatie georiënteerd. Ze gaan graag op zoek naar iemand die hun tijd en energie waard is. Het is bij veel Steenbokken een doel om écht zo iemand te vinden en te settelen. En wanneer een Steenbok een doel zet voor zichzelf, doet ze er alles aan om dat te behalen. Steenbokken zijn warme, sociale mensen die behoefte hebben aan goede gesprekken, sterke banden en sociaal contact en zijn met die eigenschappen dan ook gemaakt voor lange relaties.

Vind jij het toch nog lastig, zo’n lange relatie? Deze stellen vertellen je wat hun geheim is én ze doen een interessant experiment dat iedere relatie goed zal doen. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bustle. Beeld: iStock. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze drie molacties van Splinter zijn wel heel verdacht

Op internet speculeert heel Nederland zich een ongeluk. Want wie is nou de mol van 2021? We moeten nog even afwachten voordat we dat zeker weten. Maar déze drie mollenacties lijken te wijzen naar Splinter. 

De Wie is de mol?-aflevering van zaterdag 16 januari deed weer veel stof opwaaien. De uitzending zat weer vol spannende plot twists en molacties. Vooral Splinter hield de gemoederen van de kijkers bezig. Hij deed namelijk een boel verdachte dingen.

Advertentie

Holy mol-y

Zijn eerste molactie zagen we al aan het begin van de aflevering. Splinter loopt enthousiast het hotel in waar de eerste opdracht zal plaatsvinden. “Holy moly!”, roept hij uit als hij het hotel betreedt. Ja, daar zit het woord ‘mol’ in. Maar wat dit nog verdachter maakt, is dat de mol uit het zeventiende seizoen van Wie is de mol?, deze uitspraak al eens deed. Verwijst Splinter met zijn uitspraak naar één van zijn mollencollega’s?

Oeps!

Ook tijdens het eerste spel weet Splinter de verdenkingen op zich te vestigen. Om uit een kamer te kunnen ontsnappen, moeten de deelnemers allerlei vragen beantwoorden. Splinter vertelt zijn partner Rocky dat hij eerlijk antwoord heeft gegeven op de vragen. Maar toch kleurt zijn scherm rood bij één van de vragen. “Huh, wat heb ik dan ingevuld?”, zegt Splinter quasi verbaasd. Of was het opzet?

‘Mol’

In diezelfde opdracht waagt Splinter een poging om de code te kraken. Hij en zijn teampartner hebben namelijk bedacht dat het woord ‘mol’ wel eens hét woord zou kunnen zijn dat hun vrijheid zal verschaffen. En drie keer raden wie dat woord eigenhandig intypt: Splinter.

Zou dé mol het woord ‘mol’ daar hebben geschreven? Of is ook dit te wijten aan toeval? Op die antwoorden zullen we nog een paar weken moeten wachten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Avrotros.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Schulden van gedupeerden bij toeslagenaffaire worden kwijtgescholden

Gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen eindelijk goed nieuws te horen: de schulden die zij hebben bij overheidsinstanties worden kwijtgescholden. Dit maakte staatssecretaris Van Huffelen van Financiën maandagavond bekend. 

Vanaf het moment dat de de gedupeerde gezinnen van de Belastingdienst te horen kregen dat zij frauders zouden zijn, zijn zij in grote financiële problemen geraakt. Uiteindelijk bleek de Belastingdienst te streng te zijn geweest, waardoor duizenden gezinnen onterecht van fraude werden beschuldigd. Eerder al kregen de gedupeerden te horen dat zij €30.000 zouden krijgen van het kabinet. Dit als compensatie voor de nare periode die zij achter de rug hebben.

Advertentie

Kwijtschelden

Maandagavond komt daar nog meer goed nieuws bij. Om te voorkomen dat de €30.000 aan compensatie direct ingeleverd moet worden bij schuldeisers, worden de schulden van de toeslagouders bij overheidsinstanties kwijtgescholden. Ondanks dat de Belastingdienst vorige week nog aangaf niet af te zien van de vorderingen, heeft ook zij besloten de schulden kwijt te schelden.

Meer schuldeisers

Ook andere publieke instellingen, zoals de Sociale Verzekeringsbank, het CAK en de gemeenten doen mee. Van Huffelen roept meer schuldeisers nu op om hetzelfde te doen. “Ik hoop dat de ouders dan het hele bedrag kunnen overhouden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Van nepbont tot wol: zo kun je verschillende soorten winterjassen zelf wassen

Draag jij je winterjas ook maanden door, zonder hem op te frissen? Misschien wordt het dan tijd om je winterjassen te wassen. Maar let op: je kunt je winterjas niet zomaar in de wasmachine gooien. Zó moet het wel. 

Winterjassen wassen, je doet het vast niet regelmatig (wij niet in ieder geval…). Toch is het aan te raden om je winterjassen eens in de twee maanden een goede opfrisbeurt te geven. Maar hoe doe je dat? Dat ligt aan het materiaal van je jas.

Advertentie

1. Wol

We beginnen met goed nieuws: de wollen jas kun je namelijk wél in de wasmachine stoppen. Dat scheelt een hoop werk, niet waar? Het is wel belangrijk dat je de jas binnenstebuiten draait en in een wasnetje stopt, voordat je hem in de wasmachine stopt. Was hem vervolgens op een speciaal wolwasprogramma of draai een koud wasje. Zorg ervoor dat je wasmiddel gebruikt dat geschikt is voor wol. Achteraf kun je je jas liggend laten drogen, zodat hij niet uit model raakt.

2. Pufferjassen

Ook de pufferjas (of donsjas) kun je op deze manier wassen. Binnenstebuiten op een wolwasprogramma in de wasmachine. Het is belangrijk om van tevoren eventueel nepbont van je jas af te halen. Een kraag van nepbont komt namelijk niet mooi uit de wasmachine. Vervolgens kun je de puffer hangend laten drogen of in de wasdroger doen. Kies je voor dit laatste? Haal dan af en toe je jas uit de droger en schud hem even door elkaar. Zo blijft de vulling van de jas mooi verdeeld. Je kunt ook twee tennisballen toevoegen aan de was. Zo wordt het dons in de jas evenredig verspreid.

3. Nepbont

We zeiden het net al even: nepbont is niet geschikt voor de wasmachine. Wil je je nepbontjas toch opfrissen? Gebruik dan een niet al te agressieve vlekverwijderaar op de vieze plekken en was de jas daarna met de hand in koud water. Gebruik vervolgens nog een fijnwasmiddel om de stof extra op te schonen en spoel de jas grondig uit. Leg hem vervolgens plat neer en laat hem liggend drogen.

Is de jas droog? Check dan even of de haartjes niet aan elkaar zijn gaan klitten. Als dat wel het geval is kun je voorzichtig met een kammetje te werk gaan om het nepbont weer glad te krijgen.

Ben jij sowieso vaak je jas aan het schoonmaken omdat er continu pluisjes van je sjaal op zitten? Zó voorkom je dat!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: Getty Images.

winterjassen wassen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien