Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

De drempel om te gaan sporten: zó stap je eroverheen

Helene van Santen (36) is online redactiemanager bij Libelle. Ze woont samen met Navin (37). Volg Helene op Twitter en Instagram: @HelenevanSanten.

Dag hagelslag, hallo yoghurt!
Als kind was ik ontzettend actief. Turnen, zwemmen, aerobics, paardrijden… Bijna elke dag stond er wel iets op de agenda: ik vond sporten simpelweg léuk. Wanneer ben ik dat toch kwijtgeraakt? Wanneer is sporten een verplichting geworden waar ik mezelf steeds weer naartoe moet slepen?
Er zijn zelfs jaren geweest dat ik helemaal niet heb gesport. Te druk met werk, huishouden, etentjes met vriendinnen. Mijn conditie ging met sprongen achteruit: als ik 2 trappen moest lopen, kwam ik zelf als hijgend paard boven. De druppel kwam toen ik merkte dat na een paar gezellige avondjes de kilootjes er wél aankwamen, maar er niet meer van afgingen. En dus moest het roer om. Ik verruilde broodjes hagelslag voor magere yoghurt met fruit (huilend, echt!) en ging bij mezelf te rade welke sport ik misschien weer leuk zou kunnen vinden.

Advertentie

Na een goed gesprek met een vriendin realiseerde ik me dat ik vooral de sportschool vreselijk vond: al die opgepompte kerels die zichzelf staan te bewonderen voor de spiegel… Mijn vriendin, een wijze vrouw, merkte op: er zijn genoeg sporten waarvoor je niet naar de sportschool hoeft! Ik begon met yoga, later kwam er zwemmen bij. En nu ren ik zelfs af en toe, even een halfuurtje lekker buiten in het zonnetje. Na afloop voel ik me altijd goed en zeg ik tegen mezelf: morgen weer! Toch is de volgende dag die drempel om te gaan er weer. Eigenlijk is de oplossing van mijn wijze vriendin heel simpel: gewoon een kwestie van over dat drempeltje heen stappen. En zo is het.

Helene

Deze week in Libelle 45: herfst wandelgids mét overnachtingen, een interview met actrice Tina de Bruin, wooninspiratie uit het hoge noorden en gezonder leven doe je zó. De nieuwe Libelle ligt vanaf 19 oktober 2017 in de winkel.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien