6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Drentse vader (58) houdt zijn 6 kinderen jarenlang vast in kelder


UPDATE: Inmiddels is heeft de politie laten weten dat in een boerderij in Ruinerwold 6 mensen zijn aangetroffen in een kleine af te sluiten ruimte. Het is onduidelijk of zij daar vrijwillig verbleven. 

De mensen zitten mogelijk al 9 jaar lang in deze ruimte. Naar eigen zeggen zijn de 6 mensen een gezin: een vader met 5 van z’n kinderen. Zij zijn onderzocht door een arts.

Advertentie

De zaak kwam bij de politie aan het licht toen een jongeman zich bij de politie heeft gemeld omdat hij zich zorgen maakte over de leefomstandigheden van zijn familie. Op de locatie trof de politie de 6 mensen aan in een af te sluiten kleine ruimte in de woning.

Er is één man aangehouden. Dit betreft de huurder van het pand. Wat de relatie is tussen hem en het gezin is niet duidelijk. Hij wordt verhoord en zit momenteel nog vast.


Een 58-jarige vader uit het Drentse Ruinerwold heeft zijn 6 kinderen jarenlang in een kelder van een boerderij opgesloten. Zijn oudste zoon wist maandag te ontsnappen en langzaam wordt nu duidelijk onder welke bizarre omstandigheden dit gezin jaren heeft geleefd.

De vader zou met zijn 6 kinderen in een kelder hebben geleefd ‘in afwachting van het einde der tijden’. Maandag wist de oudste zoon van 25 jaar oud te ontsnappen en klopte volledig verward aan bij een kroeg in Ruinerwold. De kroegeigenaar schakelde de politie en de burgemeester van de gemeente in.

Zelfvoorzienend leven
De politie heeft dinsdag alle kinderen uit de woning gehaald. In de boerderij ontdekten ze achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder waar de vader met zijn 6 kinderen woonde. Daar blijken ze 9 jaar gezeten te hebben. Volgens de buren had de man de hele boerderij dichtgetimmerd. Ze dachten dat hij er alleen woonde. Ze zouden zelfvoorzienend leven met een groentetuin en een geit.

Geen contact
De kinderen hebben de leeftijd tussen 16 en 25 jaar en hadden allemaal geen contact met de buitenwereld. De vader werd aangetroffen in bed en bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad. De kinderen zijn ondergebracht in een recreatiepark en de vader is opgepakt omdat hij niet mee wilde werken aan de ontruiming. Waar de moeder is, is niet bekend. Volgens RTV Drenthe bestaat de mogelijkheid dat zij begraven ligt op het terrein.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf.nl. Beeld: ANP

De Dag Nadat Vervolg 5: Ik mijn honden moest laten inslapen

Premium

Karlijn (45): “Thuiskomen was die eerste periode het moeilijkst. Al die jaren werd ik thuis begroet door twee blije honden, nu was het doods, stil en leeg. Ook fysiek: al die mandjes, al die kussens waren weg; wat een ruimte.''

''Het verdriet was immens en ik kon en wilde er niet altijd over praten. In het begin heb ik echt mensen uit mijn omgeving gemeden, al lukte dat niet altijd. Dan kwam ik mensen tegen die ik kende van het honden uitlaten, die natuurlijk naar Sammy en Saartje vroegen. Ik moest vaak mijn uiterste best doen om niet in tranen uit te barsten.

[premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien