Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Mooi plaatje: duizenden lampionnen vormen hart voor kankerpatiënten

Dankzij de jaarlijkse actie van KWF Kankerbestrijding werd zondagavond het Olympisch Stadion in Amsterdam verlicht door duizenden lampionnen in de vorm van een hart. Iedereen kon een lampion doneren met een naam erop geschreven van iemand die er door kanker niet meer is of op een andere manier door de ziekte is geraakt.

De aftrap voor de jaarlijkse actie was op 9 december. De eerste lampionnen werden toen verlicht door bekende Nederlanders als Gordon, Giel Beelen, Monic Hendrickx, Roy Donders en Gijs Staverman.

Advertentie

Vorige edities
KWF organiseert de actie voor de 4e keer. Eerder werden Paleis Soestdijk, de Afsluitdijk en een bos bij Lunteren verlicht. Dit jaar werd het Olympisch Stadion gekozen voor de actie omdat daar 70 jaar geleden werd gevierd dat Koningin Wilhelmina de KWF Kankerbestrijding oprichtte.

Bibian Mentel
Bibian Mentel kreeg de eer om de laatste lampion neer te leggen waardoor het hele hart ging branden. Op Instagram schrijft ze: “Die laatste lampion heb ik neergelegd voor iedereen die te maken heeft met kanker….de onderzoekers, de artsen, de patiënten, maar vooral ook de vrienden en familie om degene met kanker…want helaas heb je kanker niet alleen!!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Ook Winston Gerschtanowitz was erbij. “Wat was dit een mooie bijzondere avond”, schrijft hij. “Je voelde de saamhorigheid van iedereen die er was vanavond.”

Donaties
De lampionnen gingen niet de lucht in, maar werden in de grond geplant. Na afloop werden ze duurzaam opgeruimd. Het geld dat werd opgehaald door de lampionnen, wordt gebruikt om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker te verbeteren.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: KWF. Beeld: ANP

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien