Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Duncan Laurence voelde zich overrompeld na winst Songfestival

Hoewel hij geniet van hoe zijn hoofd nog altijd na tolt, heeft het winnen van het Eurovisie songfestival er wel ingehakt bij Duncan Laurence. In de Volkskrant blikt de zanger terug en zegt hij dat hij de aankomst op Schiphol na het Songfestival een “enge situatie” vond.

“Schiphol moet echt meer aan beveiliging doen als er een winnaar van het Songfestival aankomt op de luchthaven. Iets van dranghekken of zo? We werden met ons team, vanuit onze bubbel, zo de menigte ingeduwd: wandel er maar in”, aldus de zanger.

Advertentie

Duncan Laurence over hoe zijn leven is veranderd

In 1 klap was heel zijn leven veranderd. Dat was leuk, maar ook wennen. “Oké, dacht ik. Wat ga ik nog meemaken? Liggen er straks fotografen in mijn tuin? Nou, die lagen er inderdaad. En toen speelde ik dus ineens op Pinkpop. En hoorde ik hoe 45.000 mensen Arcade meezongen, tot ver buiten de tent waar ik speelde. Een onbeschrijfelijk gevoel, dat al die mensen mij kenden.”

Nieuwe liefde voor Duncan Laurence

Volgens eigen zeggen bleef hij goed overeind in de aandachtsstroom van concerten, tv-optredens, sociale media en een Europese tournee. Zijn relatie sneuvelde wel, maar inmiddels heeft hij een nieuwe liefde ontmoet.

Hij schermt zijn partner zoveel mogelijk af. Daarover zegt hij: “In een relatie heb je ook te maken met een andere persoon. Als die niet in de spotlight wil staan, dan heb je dat te respecteren.”

Een jaar na het songfestival

Duncan is vooral dankbaar voor zijn carrière. Zo kon hij de afgelopen maanden in Los Angeles aan zijn muziek werken. “Het Songfestival gaf me de kans om tevoorschijn te komen, en aandacht te krijgen. Dat ik dus inderdaad naar Amerika kan om met heel grote namen uit de muziekindustrie te werken. Dat mijn hoofd op een billboard van Spotify verschijnt als mijn plaat uitkomt. Jeetje, denk ik nu. Het kán allemaal, het mág allemaal.”

Ook zegt hij: “Dat ik zo mezelf heb mogen zijn op dat grote Songfestival-podium, daar zal ik altijd dankbaar voor blijven. Ik zal het Songfestival altijd blijven noemen. Er zijn heel grote artiesten uit voortgekomen; Abba, Céline Dion, noem maar op. En het is ook de plek waar het voor mij begon. Daar ben ik trots op.”

Déze zangeres is helemaal onder de indruk van Duncan Laurence:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Volskrant.nl. Beeld: Brunopress

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien