Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zo kun je eenzame ouderen in jouw omgeving duizenden kaartjes bezorgen

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders iets doet om bij te dragen aan het terugdringen van eenzaamheid. Maar dan is er dus nog die andere helft die zich hier niet mee bezighoudt. Terwijl dat helemaal niet veel tijd hoeft te kosten.

De meeste mensen die aangeven dat ze actief iets doen tegen eenzaamheid doen dit binnen de eigen familie- en vriendenkringen. Maar er zijn ook mensen die bijna niemand meer om zich heen hebben en daardoor eenzaam zijn. Juist die mensen hebben hulp nodig.

Advertentie

Oproep
Een op de drie Nederlanders zegt iets te willen doen tegen eenzaamheid. Het Oranje Fonds – het fonds waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima beschermpaar van zijn – roept iedereen dan ook op: stuur iemand een kaartje of ga eens spontaan op bezoek. Het fonds heeft opnieuw een kaartjesactie opgezet waarmee ze mensen een hart onder de riem willen steken en hen laten voelen dat ze niet alleen zijn.

Duizenden kaarten
Het Oranje Fonds heeft de campagne met de naam ‘Veel Liefs’ opgezet om aandacht te vragen voor eenzaamheid in Nederland. Vorig jaar werd deze actie ook al georganiseerd en waren er ouderen die duizenden kaarten kregen. Daarnaast hielden ze er ook nieuwe contacten, uitnodigingen voor uitstapjes en bezoekjes aan over.

Wereld van verschil
“Vorig jaar was de actie een enorm succes en we hopen dat ook dit jaar er weer massaal geschreven wordt. Helaas zijn er nog steeds veel eenzame mensen in Nederland en wij vinden het ontzettend belangrijk om hier aandacht voor te blijven vragen”, vertelt Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds. “Door iemand aandacht te geven in de vorm van een kaartje, kun je al een wereld van verschil maken.”

Ken jij iemand die het heel leuk zou vinden om kaarten te ontvangen of nieuwe contacten op te doen? Stuur dan een mail naar veelliefs@skyhightv.nl of bel 035-750 8230.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien